ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Δημοσιογραφική Έρευνα εθεωρείτο περίπου Ρεπορτάζ, ή “Αναλυτικό Ρεπορτάζ” όπως πολλοί τη χαρακτήριζαν.
Μετά την έκρηξη των ιδιωτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσω Ενημέρωσης, άρχισε να εξελίσσεται σε “Αυτόνομο” Δημοσιογραφικό είδος καθώς οι Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί έπρεπε να ανακαλύψουν ένα νέο είδος Δημοσιογραφικού Λόγου, για να γεμίζουν το Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα τους, μια και τα Δελτία Ειδήσεων δεν τους παρείχαν την ποσότητα των θεμάτων που απαιτούνται.
Έτσι η Δημοσιογραφική Έρευνα αποσυνδέθηκε από το Ρεπορτάζ και παραδόθηκε στους Δημοσιογράφους για “καλλιέργεια”.
Πριν περάσουν πολλά χρόνια η “καλλιέργεια” απέδωσε σημαντικούς καρπούς και πλέον η Έρευνα ασκείται από εξειδικευμένους Ερευνητές Δημοσιογράφους, όχι μόνο για λογαριασμό των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και για λογαριασμό των Έντυπων Μέσων.
Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός της Πληροφορικής και Επικοινωνιακής Επανάστασης, που εξασφάλισε στο Δημοσιογράφο Ασύνορες Δυνατότητες Πρόσβασης σε Πληροφορίες, κάτι που στο, όχι απώτερο, παρελθόν φαινόταν πολύ μακρινό όνειρο.
Σήμερα η Ερευνητική Δημοσιογραφία δε χωράει στα καλούπια του χθες.

Μέρα με τη μέρα επεκτείνεται σε μεγαλύτερα μήκη και πλάτη, προσεγγίζοντας και τον παραμικρό χώρο της Δράσης και του προβληματισμού του ατόμου και της Κοινωνίας.
Κυρίαρχοι στόχοι της είναι η σε βάθος Ενημέρωση της Κοινής Γνώμης για ζητήματα τα οποία το Ρεπορτάζ καλύπτει μόνο επιδερμικά, η αποκάλυψη της αλήθειας, η παρακίνηση της Κοινωνίας σε Δράση και η Αφύπνιση των Κοιμώμενων συνειδήσεων καθώς και των Αρμοδίων που φέρουν την ευθύνη για τη συσσώρευση προβλημάτων και για την επικυριαρχία του αδίκου επί του Δικαίου.

Στις σελίδες του βιβλίου οι νέοι Δημοσιογράφοι θα βρουν όχι “Μέθοδο άνευ Διδασκάλου” για την Έρευνα, άλλες κάποιες πληροφορίες που μπορεί να τους βοηθήσουν να μπουν στο χώρο της Δημοσιογραφικής Έρευνας, κατά τρόπο που να προστατεύσει την αξιοπιστία τους.
Πρόκειται για πληροφορίες που αποτελούν την αποσταγματοποίηση μιας πολύχρονης θητείας στην Έρευνα, θητείας που άρχισε όταν ακόμα η Δημοσιογραφική Έρευνα εθεωρείτο περίπου Ρεπορτάζ».


Του: Μιχάλη Στρατάκη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εκδότης :ΓΕΡΜΑΝΟΣ 
Σελίδες :268 
ISBN :978-960-762-351-5 
Σχήμα :14Χ21 
Μήνας έκδοσης :Οκτώβριος 
Έτος έκδοσης :2017 

 15.00 €   13.50 € έκπτωση: 10%  

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ 

Περισσότερες πληροφορίες:

Η plus4u.gr δεν είναι ένα απρόσωπο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα!

Είναι μια Εταιρία που λειτουργεί και βελτιώνεται χάρη στους ανθρώπους! Όλους όσους εργάζονται για την επίτευξη του οράματος της plus και όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή.

Οι ερωτήσεις, οι απορίες, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας μας κάνουν καλύτερους!

Μιλήστε μας, καλώντας στο 211 2000 700, FAX: 211 2000 777

9.00 -21.00 καθημερινές

9.00 – 15.00 Σάββατο

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο