Επιχορηγείται ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως Αρκαλοχωρίου με 400.000 Ευρώ για την Αποκατάστασή του από τους Σεισμούς


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Ζερβός, ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ο Σεβασμιώτατος προέβη στις παρακάτω Ανακοινώσεις:

Από την Επιχορήγηση της Ελληνικής Πολιτείας, για τους Σεισμόπληκτους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου α) Διατέθηκαν τετρακόσιες χιλιάδες Ευρώ (400.000 Ευρώ) για την Αποκατάσταση του πληγέντος από το σεισμό, Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. β) Επιχορηγήθηκαν για την Εκπόνηση Μελετών Αποκατάστασης των, όλοι οι Σεισμόπληκτοι καθεδρικοί Ναοί των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου μετά του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη έχουν Συνυπογράψει τη Σχετική Σύμβαση, όπως και μετά του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκερογλου, ενώ προχωρούν οι Προκηρύξεις των παραπάνω Έργων.

Τα παραπάνω νέα ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας επανάλαβε α) Στη Σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο παρόντων των παραπάνω Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, του Δημάρχου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του πρ. Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Γιαννόπουλου και των Φορέων της Περιοχής και β) στα Μέσα Ενημέρωσης που ήταν παρόντα.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο