«Επιστήμη, Εκκλησία και Κοινωνία απέναντι στις πανδημίες»: Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (VIDEO LIVE)


Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Επιστήμη, Εκκλησία και Κοινωνία απέναντι στις πανδημίες» διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, με σκοπό να παρουσιαστούν από διακεκριμένους εκπροσώπους της Επιστημονικής Κοινότητας και του Εκκλησιαστικού χώρου, τα κρίσιμα θέματα γύρω από την πανδημία που ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες και έχει δημιουργήσει ποικίλες κρίσεις σε κοινωνικό και πνευματικό επίπεδο.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν οι καθηγητές Εμμ. Ροηλίδης και Χρ. Σαββόπουλος και ο Αναπλητωτής Καθηγητής Πολ. Βούλτσος του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, καθηγητής Μηνάς Γιάγκου, οι οποίοι θα συνεισφέρουν, τόσο με την μεγάλη Επιστημονική τους εξειδίκευση όσο και με την κλινική τους εμπειρία για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, στην προσέγγιση σημαντικών πτυχών του θέματος.

Οι ποικίλες επιπτώσεις της Πανδημίας στην Σύγχρονη Εκκλησιαστική ζωή, στη Χώρα μας και σε Περιοχές που «παραδοσιακά» δοκιμάζονται από επιδημίες, θα εξεταστούν από τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Άργους κ. Νεκτάριο και Καμερούν κ. Γρηγόριο. Η κ. Marie-Helene Concourdeau, Eρευνήτρια του CNRS (Paris), θα εισηγηθεί την ιστορική διάσταση του θέματος, ενώ καθηγητές του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, θα αποτιμήσουν, σε στρογγυλή τράπεζα, με την οποία θα ολοκληρωθεί η Ημερίδα, τις Εκκλησιαστικές και ηθικο-κοινωνικές πτυχές των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η Πανδημία του Covid-19, με γνώμονα τον Θεολογικό Λόγο.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

https://youtu.be/McIhW3Yh-wo

Επισκέψεις: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο