Επιμόρφωση Κληρικών και Στελεχών στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου


Στα πλαίσια της Δια Βίου κατάρτισης του Ιερού Κλήρου και των Στελεχών της Τοπικής Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Διοργανώνει για τους Μήνες Φεβρουάριο 2021 και Μάρτιο ε.ε., δύο Επιμορφωτικά Σεμινάρια, Μέσω Τηλεδιασκέψεως, λόγω των Περιοριστικών Μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα· την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Η Ενορία ως κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», το οποίο απευθύνεται σε κληρικούς, με πρώτο ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Γκίκα, Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και την επομένη, Τρίτη 9 του ιδίου μηνός, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας», που απευθύνεται σε λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως, με πρώτο ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστοφόρο Χρόνη, Διδάσκοντα στην Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Συντονιστής και Υπεύθυνος αμφοτέρων των Σεμιναρίων εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος στην Εναρκτήρια παρέμβασή του, επικαλούμενος τον λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο «Τήν Διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄ Τιμ. 4,5) επεσήμανε την αναγκαιότητα της Δια Βίου Μάθησης και Καταρτίσεως των Στελεχών της Εκκλησίας αλλά και της μεταξύ τους Επικοινωνίας, κάτι το οποίο έχουν στερηθεί λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την ανύστακτη φροντίδα του για την Επιμόρφωση και Ενημέρωση των Κληρικών και λαϊκών Στελεχών των κατά Τόπους Ιερών Μητροπόλεων, ιδιαιτέρως δε των Ακριτικών, επί θεμάτων Συγχρόνου προβληματισμού, και τέλος συνεχάρη τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και όλους τους Συνεργάτες του Ιδρύματος για την πολύτιμη συνδρομή τους για την επιτυχία του Προγράμματος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο