Επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο – Συνέντευξη Τύπου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο (VIDEO)


Την Πρωτεύουσα της Μαγνησίας πρόκειται να επισκεφθεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στις 23 Ιουνίου 2023 και αναμένεται να παραμείνει για ένα τριήμερο, όπου θα παρακολουθήσει Θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο.

Το Πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου έχει εγκριθεί από το Μαρτυρικό Φανάρι της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και μεταξύ άλλων θα εγκαινιάσει το Ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθη με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τον Bρεφονηπιακό Σταθμό Αγριάς.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επισκέψεως του στον Βόλο, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην Έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδος, η οποία εφέτος θα είναι αφιερωμένη στην Ίμβρο, Γενέτειρα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη, έπειτα από 21 χρόνια, του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε Ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον Βόλο και πάλι, αποδεχόμενος την Πρόσκληση  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου που μετέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν μαζί στο Επισκοπείο Σηλυβρίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου Ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου στην Πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Mεταβήκαμε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντηθήκαμε μαζί του στο Επισκοπείο Σηλυβρίας για το σκοπό αυτό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την Πρόσκληση αυτή, κατά την Παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα Εγκαίνια του Ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη Εκδήλωση που ήδη προετοιμάζεται, ενώ βεβαίως θα παραστεί και στις Εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδος, που Διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και θα είναι αφιερωμένες στην Γενέτειρά του, την Ίμβρο.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο