Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Μουσείου της Βίβλου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου, που εδρεύει στην Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, με αφορμή την Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του σημαντικού Αμερικανικού Ιδρύματος.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους με τον Παναγιώτατο οι Δρ. Jeff Kloha, επί κεφαλής Επιμελητής (Chief Curator), και Δρ. Andy Νiggemann, συνεργάτης Επιμελητής (Associate Curator) του Μουσείου, καθώς και η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts Ελισάβετ Προδρόμου, Μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για τις Δράσεις και τις συνεργασίες του Αμερικανικού Ιδρύματος, που δέχεται περί το ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο. Στη συνάντηση παρέστη και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλαξ του Πατριαρχείου, ο οποίος έχει οριστεί από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη ως Υπεύθυνος της συνεργασίας με το Μουσείο της Βίβλου. 

Αμέσως μετά στην Αίθουσα Ακροάσεων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος, από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Δρ. Jeff Kloha, εκ μέρους του Μουσείου της Βίβλου, υπέγραψαν το σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας, σκοπός της οποίας είναι η διαχρονική προβολή της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Παναγιώτατος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Μάιο, θα Εγκαινιάσει την μόνιμη Έκθεση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο εν λόγω Μουσείο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες Συμφωνίες με το Μουσείο της Βίβλου έχουν υπογράψει τα Μουσεία του Βατικανού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο