Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού (VIDEO)


Διαδικτυακή Εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021.

Θα χαιρετήσουν ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και η Σέτα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

Νίκη Παπαηλιάκη, Ιστορικός: «Ελευθερία και γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα και η Επανάσταση του 1821».

Νίκος Αλιάγας, Δημοσιογράφος. Απαγγελία : «Οι Μισολογγίτισσες», «Προφητεία απάνου στο πέσιμο του Μισολογγιού», αποσπάσματα από τη Γυναίκα της Ζάκυθος του Δ. Σολωμού.

Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων της Κοινότητας: Απαγγελίες αποσπασμάτων από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Δ. Σολωμού και των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη.

Αφιέρωμα στον Βασίλη Αλεξάκη

Μαίρη Κόντζογλου, Συγγραφέας (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ): «Η Ελληνική Γλώσσα στο έργο του Βασίλη Αλεξάκη. Μια γλώσσα για να γελάω και μια για να κλαίω».

Νίκος Γραικός, καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας: » Οι ξένες λέξεις «. Ο Βασίλης Αλεξάκης μαθαίνει σάνγκο για να μας μιλήσει καλύτερα για τα ελληνικά. Το αέναο ταξίδι του συγγραφέα από τα γαλλικά στα ελληνικά και η έγνοια του για τη γλώσσα, τον άνθρωπο και την κοινωνική πρόοδο. Μια μυθιστορηματική περιπλάνηση στη ζωή, μια προσεκτική παρατήρηση των πάντων από ένα μαγευτικό τεχνίτη της γλώσσας. Η γνώση μέσα από την μυθοπλασία.

Την εκδήλωση θα κλείσει η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, κυρία Αγλαΐα Μπαλτά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας ΖOOM και του παρακάτω συνδέσμου:

https://us02web.zoom.us/j/87364005214?pwd=U3ZGaUVkbUxzaThHdHVSd21KUjNydz09

Αναγνωριστικό σύσκεψης (ID) : 873 6400 5214
Μυστικός κωδικός : 331024

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο