Εξομολόγηση: Νέο ξεκίνημα στην ζωή μας (VIDEO)


➡️ Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρόλη την θέληση μας, πέφτουμε σε πράγματα, τα οποία δεν θα θέλαμε να τα έχουμε κάνει. Ποιος δεν έχει ζήσει αυτό; Ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, πάθη μας, σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας στο να επιλέγουμε εμείς, τραυματίζουν και βαραίνουν την ψυχή μας.
Το να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεραπεία μας. Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί θάρρος. Ωστόσο, σιωπηλά ο Θεός και πολλές φορές για χρόνια, μας αναμένει. Αναμένει να σβήσει όλα τα περασμένα και να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Αρκεί να θέλουμε και να το ζητήσουμε με την εξομολόγηση. Τίποτε άλλο.
➡️ Το Μυστήριο της Εξομολόγησης, ως μυστήριο της Εκκλησίας μας, αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού για εμάς. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν πως εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο. Μόνο όσοι έχουν ζήσει το μυστήριο, μπορούν έστω κάπως να περιγράψουν το τι νιώθει η ψυχή την εξομολόγηση, στο βαθμό που περιγράφεται…
➡️ Στην εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος” της Κυριακής 03.04.2022 στις 16:30, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή.
Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.


📺 WebTv: http://www.cretetv.gr/live-stream/

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο