Εξελίξεις στο ζήτημα των Ελληνορθοδόξων Βακουφίων


Κινητικότητα Καταγράφεται στην Τουρκία σε ό,τι αφορά το θέμα των Ελληνορθοδόξων Βακουφίων. Μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά μεταξύ άλλων με τα μη Μουσουλμανικά Ευαγή Ιδρύματα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον κ. Kubilay Metin, Υπεύθυνο της 2ης Περιφέρειας της Τοπικής Διευθύνσεως Βακουφίων της Πόλεως.

Επιπλέον δέχθηκε σε ακρόαση τον Yakup Öner, επί κεφαλής του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως (İ.B.B Fen İşleri), αλλά και τον κ. Çağatay Seçkin, Διευθυντή του Τμήματος Πρασίνου (Park ve Bahçeler Müdürü) του ιδίου Δήμου, μαζί με την συνεργάτιδά του Ευγεν. κ. Ece Yurtaçan Αρχιτέκτονα.
Επίσης την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε ο επί κεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης κ. Nikolaus Meyer-Landrut. Τον κ. Meyer-Landrut συνόδευαν η συνεργάτιδά του Ευγεν. κ. Ελευθερία Περτζινίδου, και άλλα υψηλόβαθμα Στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε..
Ο κ. Πρέσβης θα επισκεφθεί την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης και το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, έχοντας στο ακροατήριό του Θρησκευτικούς Ηγέτες μεταξύ των οποίων την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το μεγαλόπνοο Σχέδιο Δράσης του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Χώρα του.
Η παρουσίαση έγινε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Μιλέτ στο Μπέστεπε της Άγκυρας.
Αναλύοντας τις προωθούμενες Μεταρρυθμίσεις ο Τούρκος Πρόεδρος, προανήγγειλε μεταξύ άλλων αλλαγές στον Κανονισμό που διέπει τα Μη Μουσουλμανικά Ευαγή Ιδρύματα (Βακούφια), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για Εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων μετά από οκτώ χρόνια.
Η Διενέργεια Εκλογών στα βακούφια αποτελεί πάγιο Αίτημα της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος από το 2013, όταν οι Εκλογικοί Κανονισμοί Καταργήθηκαν αυθαίρετα και έκτοτε είναι αδύνατη η Διενέργεια Εκλογών.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο