Ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο


Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα οικογενειακής ατμόσφαιρας, στον φιλόξενο πολυχώρο «Ελαία Κατάκαρπος» του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, ενημερωτική συνάντηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη π. Ιουστίνο.

Οι Εκπρόσωποι των Σχολικών Μονάδων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά, να συζητήσουν και να αξιολογήσουν παρεχόμενες δυνατότητες συνεργασίας και Κοινωνικής Δικτύωσης της Σχολικής Μονάδας με την Τοπική Εκκλησία, ιδιαιτέρως στους Τομείς της Φιλανθρωπίας και του Πολιτισμού.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τρέχουσες Δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως τα προγράμματα «Κανένα παιδί χωρίς πρωινό», «Κανένα παιδί χωρίς Σχολικά Είδη στην Καλαμαριά», Κοινωνικό Ιατρείο με Παιδιατρικό Τμήμα και δυνατότητα Παροχής Ψυχολογικής Υποστήριξης, Νομική στήριξη οικογένειας, Ενοριακά Κοινωνικά Φροντιστήρια και Τράπεζες Ρουχισμού, Σχολική Δράση «Μαγειρεύω μια μέρα για το Συσσίτιο».

Παρουσιάστηκαν, επιπλέον, και οι Εκπαιδευτικές Δράσεις στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο, όπως η Αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Εκμάθησης Οργάνων, Μαθήματα Μουσικής Προπαιδείας, Σχολή Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού, Εργαστήρια Εικαστικών και Λαϊκής Τέχνης, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας, Ρομποτικής, Πρόγραμμα «Δανειστική Βιβλιοθήκη και φιλαναγνωσία» και Διαδραστική μελέτη της Αγίας Γραφής.

Επιπρόσθετα, έγινε Ενημέρωση σχετικά με τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο
Παιδείας, με θέμα τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, πάνω στους Τομείς Ζωγραφικής, Ποίησης, Λογοτεχνίας και Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο με αξιόλογα Βραβεία, όπως η Χορήγηση Υποτροφιών για Σπουδές στη Βυζαντινή Μουσική που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του θεσμού «Ευγένεια 2020».

Ο Σεβασμιώτατος, επιπροσθέτως, Ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους Εκπαιδευτικούς την Έναρξη μιας Νέας Φιλανθρωπικής Δομής της Ιεράς
Μητροπόλεως: «Κανένα παιδί χωρίς μεσημεριανό στα ολοήμερα Σχολεία».

Κάθε διευθυντής, με Αποστολή ενός απλού Ηλεκτρονικού Μηνύματος προς την Ιερά Μητρόπολη και αναφέροντας μόνο τις ανάγκες σε αριθμό μερίδων, θα εξασφαλίζει φρεσκομαγειρεμένο ποιοτικό φαγητό, ελεγμένο και από Διατροφολόγο, για όσους μαθητές κρίνει η κάθε Σχολική Μονάδα.

Επιθυμία του Σεβασμιωτάτου είναι να αφήνεται στη διακριτική ικανότητα του Συλλόγου Διδασκόντων ο τρόπος Διαχείρισης όλων αυτών των Φιλανθρωπικών Δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε Δεξίωση, πλούσιο δείπνο με Συνοδεία απαλής Πιανιστικής Μουσικής, ενώ η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Απονομή Αναμνηστικών Δώρων σε όλους τους Συμμετέχοντες.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο