Εμψυχωτικός και παρηγορητικός στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος (VIDEO)


Εμψυχωτικός και παρηγορητικός στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος  (VIDEO)

Στην προτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς για προσευχή κατ’ οίκον αναφέρθηκε με μήνυμά του προς τους πιστούς, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ επεσήμανε ότι καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι παρακολουθεί με αγωνία και συγκίνηση την προσπάθεια των Γιατρών και των Κρατικών Λειτουργών και ευχήθηκε δύναμη, Υγεία και κυρίως κουράγιο σε όλους.

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος συντονίζει τις ενέργειες, αλλά είναι ίσος μεταξύ των άλλων και πρέπει να υπάρχει η Έγκριση της πλειοψηφίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ή της Ιεραρχίας» τόνισε ο Μακαριώτατος απαντώντας σε ερώτηση Δημοσιογράφου μετά το μήνυμά του προς τους πιστούς που μεταδόθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση.

Για την Αναστολή των Ακολουθιών ενόψει Πάσχα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο πόνος Κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος και παρακαλεί την Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει μία διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν.

Το εμψυχωτικό μήνυμα του Μακαριωτάτου έρχεται μία ημέρα μετά την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δώσει στη δημοσιότητα την Επιστολή που απέστειλε προ Δεκαημέρου και πλέον προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την Τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.

Στην Επιστολή ζητείται από την κ. Κεραμέως να επιτραπεί στους Κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την Αγιαστικήν Αποστολήν της Ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται Υπέρ Υγείας του λογικού αυτής Ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…», τονίζει στην Επιστολή του ο Μακαριωτατος Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους Ναούς που βρίσκονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι παραμένουν «σιωπηλοί».

Στην ίδια Επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θεία Λειτουργία και στα Μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με Κοινοβιακό τρόπο.

Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να επιτραπεί η Τέλεση Κηδειών και σε Ναούς εκτός Κοιμητηρίων, αφού σε πολλές Περιοχές της χώρας τα Κοιμητήρια δεν έχουν Ναούς.

Με δεύτερη Επιστολή της, η οποία υπογράφεται από τον Αρχιγραμματέα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ.κ. Φιλόθεο, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή, να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, η «ατομική προσευχή», όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι Υπουργοί Παιδείας και Υγείας, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα Μνήματα οικείων τους στα Νεκροταφεία.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο