Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη – Σχεδίαζαν χτύπημα κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος (VIDEO)


Με φιάλη για εκρηκτικό μηχανισμό θα χτυπούσαν το Συνοδικό Μέγαρο δύο μέρες μετά το Πάσχα.

Το σημείο που βρέθηκε η φιάλη ήταν κοντά στο χώρο Συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Έντονο  προβληματισμό στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Εκκλησίας προκαλεί η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος στην Είσοδο της Ιεράς Μονής Πετράκη, από την πλευρά που Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, μόλις δύο ημέρες μετά το Πάσχα.

Η είδηση δημιούργησε πανικό καθώς ο εκρηκτικός αυτός μηχανισμός αν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει πολλές και μεγάλες ζημιές σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν επί τόπου ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Στο σημείο βρέθηκαν τρεις βαλίτσες, σε μία εκ των οποίων υπήρχε ο εκρηκτικός αυτός μηχανισμός.

Οι ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος. Αστυνομικές πηγές τόνισαν ότι το περιστατικό κρίνεται σοβαρό και πώς αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών προκειμένου να εντοπίσουν τα κίνητρα των δραστών.

ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι κάμερες της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις  ή και οι ίδιοι οι δράστες και αυτή την ώρα η Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί ελέγχους για το περιστατικό ενώ θεωρείται εξαιρετικά αναγκαίες οι καταθέσεις του περιβάλλοντος γύρω από την Ιερά Μονή Πετράκη.

Ασφάλεια Αττικής και όχι η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις έρευνες για τον εντοπισμό του μηχανισμού. Όσο περνούν οι ώρες οι Αστυνομικοί βεβαιώνονται ότι η βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου και τους σωλήνες δεν βρέθηκε τυχαία στην Είσοδο της Ιεράς Μονής, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μονής για να συλλέξουν στοιχεία για όλες τις Εισόδους της Μονής. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έτσι ερευνούν το κατά πόσο ο δράστης πήδηξε πάνω από τον φράκτη.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Μιλώντας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ.κ. Φιλόθεος Θεοχάρης Δήλωσε ανήσυχος για το γεγονός και τόνισε ότι ενημερώθηκε νωρίς το μεσημέρι για τη ύπαρξη του μηχανισμού υπογραμμίζοντας. «Προς το παρόν έχουμε τις Αστυνομικές έρευνες και αναμένουμε το πόρισμα» είπε ο Αρχιγραμματέας ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ λυπηρό να θέλουν να χτυπήσουν την Εκκλησία με αυτό τον τρόπο.

Εκκλησιαστικές πηγές δήλωσαν ότι νωρίς ο κηπουρός του Συνοδικού Μεγάρου που μετέβη στον χώρο για τις καθιερωμένες εργασίες του, εντόπισε μια μεγάλη φιάλη υγραερίου στην Κεντρική Είσοδο με ένα μεγάλο λάστιχο.  Αμέσως ενημέρωσε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πετράκη Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ.κ. Ιάκωβο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία ενώ διευκρίνησε ότι ο μηχανισμός δεν βρέθηκε στην Ιερά Μονή αλλά στην πλευρά όπου Συνεδριάζει η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο