Εκτος λειτουργίας ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης και social media σε όλο τον πλανήτη


Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC τέθηκαν εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Kάποιες αναφορές δείχνουν η δυσλειτουργία να εντοπίζεται στον πάροχο υπηρεσιών cloud computingFastly, με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός πάροχος των συγκεκριμένων υπηρεσιών είπε ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση με τις υπηρεσίες Δικτύου Διανομής Περιεχομένου (Content delivery network) μας».

Οι περισσότερες περιοχές κάλυψης του Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο ισότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φάνηκε επίσης να μην λειτουργεί για κάποια ώρα.

Και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας το μεσημέρι, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας, όπως και πολλοί άλλοι ιστότοποι, κυρίως μέσων ενημέρωσης.

Ο ιστότοπος gov.uk εμφάνιζε “Error 503 Service Unavailiable” περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας. Αντίστοιχο ζήτημα αντιμετώπισε και η σελίδα του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit τέθηκε, προσωρινά τουλάχιστον, εκτός λειτουργίας. Σχεδόν 21.000 χρήστες του ανέφεραν προβλήματα κατά τη χρήση ενώ πάνω από 2.000 άτομα ανέφεραν παρόμοιες δυσκολίες για την Amazon, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Downdetector.com

Αργότερα οι ιστοσελίδες άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, έπειτα από διακοπές οι οποίες κυμάνθηκαν από λίγα λεπτά μέχρι περίπου μία ώρα.

H Fastly, ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο παρόχους περιεχομένου βασισμένου στο cloud, ανακοίνωσε πως «το θέμα εντοπίσθηκε και διορθώθηκε (…) οι παγκόσμιες υπηρεσίες επιστρέφουν».

Η εταιρεία, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019, βοηθάει ιστότοπους να μετακινούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας λιγότερο «μποτιλιαρισμένες» οδούς και δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να φθάνουν ταχύτερα στους καταναλωτές.

(με πληροφορίες από Reuters)

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο