Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλιού: «Να εξετάζονται οι ψυχολογικές αντοχές των Κληρικών» (VIDEO)


«Θα πρέπει να εξετάζονται και οι ψυχολογικές αντοχές των Κληρικών», επεσήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στον απόηχο της επίθεσης με καυστικό υγρό στην Ιερά Μονή Πετράκη.

«Πολλές φορές κάποιοι έρχονται στον Κλήρο για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, όπως πηγαίνουν σε άλλες Υπηρεσίες και εδώ είναι και η ευθύνη της Εκκλησίας», πρόσθεσε μιλώντας στον ANT1.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει Προγράμματα Επιμόρφωσης Κληρικών, όπου συζητούνται θέματα που αφορούν και την ψυχολογία και την ενδοοικογενειακή βία.

Το πρώτο Πρόγραμμα υπάρχει από το 2013 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και έχουν συνδεθεί με αυτό ακόμη 7 Ιερές Μητροπόλεις.

Σε αυτό έχουν εκπαιδευθεί 4000 ιερείς σε τέτοια θέματα της καθημερινότητας. Το Κέντρο είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης», ανέφερε ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συμπλήρωσε ότι «στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τώρα για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, θα υπάρχει διετές Πρόγραμμα θεωρητικής Εκπαίδευσης όσων θέλουν να γίνουν Ιερείς, όχι μόνο στα Λειτουργικά και Τελετουργικά ζητήματα, αλλά και σε τέτοια θέματα», ώστε όπως ανέφερε, να μπορούν να αντιλαμβάνονται ευκολότερα από τις επαφές με τους Ενορίτες τους, εάν υπάρχει πρόβλημα ψυχολογικής φύσεως και να τους καθοδηγούν για να τους βοηθήσουν.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο