Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος


Εκοιμήθη, σε ηλικία 72 Ετών, ο Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Κινσάσας κ. Νικηφόρος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε με Αεροδιακομιδή το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021.

Μέρες τώρα προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν αλλά δυστυχώς δεν εύρισκαν τον τρόπο.

Ο Μακαριστός ήταν θετικός στον Κορονοϊό και δυστυχώς η κατάστασή του ήταν αρκετά δύσκολη αφού έχριζε διασωλήνωσης.

Από την Ελλάδα είχε προσφερθεί να τον μεταφέρει με δικά του έξοδα ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος αλλά για αγνώστους λόγους αυτή η επιχείρηση καθυστέρησε. Τα παιδιά της Αφρικής ορφάνεψαν και η Ορθοδοξία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα.

Σε ανάρτηση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ο κατά σάρκα αδελφός του έγραψε: «Εκοιμήθη πριν λίγο ο αδελφός μου Ιεραπόστολος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Κινσάσας κ Νικηφόρος.

Η Παναγία κρατεί στα χέρια της την Αγία του ψυχή.

Καλό Παράδεισο Δέσποτα Αιωνία ή μνήμη σου τα φτωχά παιδιά της Αφρικής σε ευγνωμονούν».

Ο Κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου (Μικραγιαννανίτης) Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1949. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975.

Το 1971 Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Αυγούστου 1971 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον Επίσκοπο Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομο.

Το 1977 Μετέβη στο Άγιον Όρος όπου Εγκαταβίωσε στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης και Τοποθετήθηκε Καθηγητής στην Αθωνιάδα Σχολή.

Από το 1988 μέχρι το 1997 διετέλεσε Σχολάρχης της Σχολής αυτής.

Στην συνέχεια Υπηρέτησε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και από το 2006 στο Κονγκό.

Στις 24 Οκτωβρίου 2010 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριο (Οικουμενικό μας Πατριαρχείο της Μητρός Εκκλησίας), Πηλουσίου κ. Καλλίνικο, Βερροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, π. Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιο, Κυδωνίας και Αποκωρώνου κ. Δαμασκηνό και τους Επισκόπους Κατάγκας κ. Μελέτιο, Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ. Νήφωνα. Στις 24 Νοεμβρίου 2015 ο Τίτλος της Μητροπόλεώς του μεταβλήθηκε σε «Κινσάσας».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο