Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Τσιτσιρίδης – Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου

Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Τσιτσιρίδης - Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου

Θλίψη σκόρπισε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου η Εκδημία του π. Ιωάννου Τσιτσιρίδη, ο οποίος Εκοιμήθη εν Κυρίω την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022.

«Ο Μακαριστός Ιερεύς υπήρξε ζωντανό παράδειγμα Ταπεινοφροσύνης, απλότητας, λιτότητας, ακακίας, πραότητας, αγάπης, φόβου Θεού και πίστεως», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική Ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη.

Επίσης, Ανακοινώνεται ότι η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Χανίων και η Ταφή του στην Ενορία Ασκύφου τόπο καταγωγής του Μακαριστού.

Αναλυτικά, η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφέρει τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη μας, μετά βαθείας κατ’ άνθρωπον θλίψεως, Αναγγέλλει την εις Κύριον Εκδημία του Ιερέως π. Ιωάννου Τσιτσιρίδη, ο οποίος Εκοιμήθη την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έ.ε.

Ο Μακαριστός Ιερεύς υπήρξε ζωντανό παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, απλότητας, λιτότητας, ακακίας, πραότητας, αγάπης, φόβου Θεού και πίστεως.

Ο Μακαριστός π. Ιώαννης Διηκόνησε επί δεκαετίες, με υποδειγματική αγάπη, αφοσίωση και Εκκλησιαστικό φρόνημα, το εμπιστευθέν εις αυτόν υπό τής Εκκλησίας λογικό Ποίμνιο. Επίσης κράτησε συντροφιά στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου με τις εξαιρετικές Θεολογικές Εκπομπές του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Χανίων και η Ταφή του στην Ενορία Ασκύφου τόπο καταγωγής του Μακαριστού.

Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προηγηθεί, από ώρας 7:30 π.μ., η Τέλεση των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Στη διάρκεια των Ακολουθιών η Σορός του Κεκοιμημένου θα τεθεί σε Προσκύνηση στις 10:00 π.μ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Επισκέψεις: 95

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο