Εκκλησιαστική Κατάρτιση: Θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκκλησίας (VIDEO)


Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων: 16/5/2022

Εναρξη Μαθηματων: 23/5/2022

Διαρκεια: 3 Μήνες (70 ώρες)

Πιστωτικες Μοναδες ECVET: 2.8

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή των εκπαιδευομένων στον τομέα της οργάνωσης και της λειτουργίας της Εκκλησίας, και η εξοικείωσή τους με τους τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία διασυνδέεται με τις απαιτήσεις της κοινωνίας μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.
Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με τις οργανωτικές δομές της Εκκλησίας και τις καλές στρατηγικές επικοινωνίας της και θα μελετήσουν τον ρόλο της μέσα στην κοινωνία και τον κόσμο, την προσέγγισή της στα βασικά και καθημερινά ερωτήματα που απασχολούν τους ανθρώπους στην εποχή μας, τον τρόπο που συνδιαλέγεται με την επιστήμη και τις προοπτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, ώστε να βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε κληρικούς και στελέχη όλων των ειδικοτήτων και κλάδων της Εκκλησίας που θέλουν να υπηρετήσουν στο έργο της εκκλησιαστικής διακονίας, σε υπαλλήλους και στελέχη που δραστηριοποιούνται σε φορείς και οργανισμούς που έχουν σχέση με το έργο της εκκλησίας, σε εν ενεργεία και μελλοντικούς  εκπαιδευτικούς με συναφή γνωστικά αντικείμενα και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα εκκλησιαστικής κατάρτισης και να δραστηριοποιηθούν στις Δομές της Εκκλησίας.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

Μάθημα 1Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας
Χριστιανισμός και Κόσμος. Η Αναγκαιότητα της Εκκλησίας – Νέες και Εναλλακτικές Μορφές Θρησκευτικότητας Η Θρησκεία σε ένα Πολυπολιτισμικό Περιβάλλον Ο Ρόλος της Εκκλησίας στην Διασύνδεση των Σχέσεων Οικογένειας – Σχολείου – Κοινωνίας Άνθρωπος – Τεχνολογία – Διαδίκτυο: Θρησκευτική Θεώρηση
Μάθημα 2Οργάνωση και Διοίκηση της Εκκλησίας
Οργανωτική Λειτουργία Ενοριών – Μητροπόλεων και Εκκλησιαστικών Φορέων Θρησκευτική – Διαπολιτισμική Αγωγή και Κατήχηση Το Κήρυγμα της Εκκλησίας και η Αναγκαιότητα της Ιεραποστολής
Μάθημα 3Προοπτικές στην Ανάπτυξη Εκκλησιαστικών Δραστηριοτήτων
Αναπτυξιακές Πολιτικές Εκκλησιαστικών Φορέων- Οργανισμών Περιπτώσεις Συνεργασίας με Εξωτερικούς Φορείς και Αξιοποίηση Εκκλησιαστικών Μνημείων Προοπτικές Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Εκκλησιαστικούς Φορείς και Οργανισμούς
Μάθημα 4Εκκλησία και Διεπιστημονικός Διάλογος
Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Συμβουλευτική Ποιμαντική Ιατρική και Χριστιανική Ηθική: Θέματα Βιοηθικής, Έκτακτες Υγειονομικές Κρίσεις – Πανδημίες Η Κλιματική Αλλαγή και ο Ρόλος της Εκκλησίας Εσχατολογικά Άγχη. Η Αρχή και το Τέλος του Κόσμου: Επιστημονική και Θεολογική Προσέγγιση

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 29/3 έως και 16/5 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 72ο κύκλο σπουδών από 15/2/2022 μέχρι και 28/3/2022 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα έως 16/5 & προεγγραφή με 80€.
Συνολικές εκπτώσεις έως 40%. Δωρεάν Προγράμματα με την Εγγραφή σας

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δείτε τις τιμές με την Ειδική Έκπτωση 15%:

Διάρκεια (μήνες)3
Δίδακτρα (σε δόσεις)330 € 281 €
Αριθμός δόσεων3
Ποσό δόσης110 € 94 €
Δίδακτρα (εφάπαξ)310 € 264 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση15%20%25%30%
Δίδακτρα281 € 239 €264 € 224 €248 € 211 €231 € 196 €
Δόση94 € 80 €88 € 75 €83 € 71 €77 € 65 €
Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.
Ομαδα Α: Εκπτωση 30%
Ομαδα Β: Εκπτωση 25%
Ομαδα Γ: Εκπτωση 20%
Ομαδα Δ: Εκπτωση 15%
Ομαδα Ε: Εκπτωση 15%

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Θραψανιώτης Γεώργιος
Θραψανιωτης Γεωργιος

Ε.ΔΙ.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α., με διδακτικό αντικείμενο: «Το Θρησκευτικό Φαινόμενο- Θρησκείες και η Διδακτική τους» και «Εκκλησιαστικό Δίκαιο και Περιβάλλον», Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής & Π.Τ.Δ.Ε.(ΕΚΠΑ).

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Τσίλης Κωνσταντίνος
Τσιλης Κωνσταντινος

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας, Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Παντείου Πανεπιστήμιου με γνωστικό αντικείμενο: «Κοινωνιολογίας της Θρησκείας» Συγγραφέας

Σωμαράκης Σεβαστιανός
Σωμαρακης π. Σεβαστιανος

Αρχιμανδρίτης, Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Διδάκτωρ και HDR του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, με γνωστικό αντικείμενο: «Εκκλησιαστικό –Κανονικό Δίκαιο» Συγγραφέας

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Επιμορφώσεως ή Εγγραφή: https://elearningekpa.gr

@istologio_lavaron

Περισσότερες πληροφορίες για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο: www.lavaron.com.gr

♬ πρωτότυπος ήχος – istologio_lavaron

Visits: 48


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο