Εκδήλωση θα διοργανωθεί στα προλύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Ομώνυμου Δήμου Αττικής – <<Το Θείο Πάθος & Λύτρωση>> στις 16/04/2022


”ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ & Η ΛΥΤΡΩΣΗ στη Μουσική και την Ποίηση”!

16/04/2022

Προπύλαια Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ένα μουσικό – λογοτεχνικό οδοιπορικό, εισαγωγή στις συγκλονιστικές στιγμές του Θείου Πάθους και της Ανάστασης που συνδυάζει αρμονικά, την παράδοση και υμνολογία των ημερών με αριστουργήματα της δυτικής και λόγιας μουσικής, Ελληνικής & Διεθνούς, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα ποίησης εμπνευσμένης απ’ την θεματολογία των ημερών, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το ερχόμενο Σάββατο, 16 Απριλίου (του Λαζάρου) και ώρα 19.00 στα Προπύλαια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Για την ευτυχή σύμπραξη, που αποτελεί μια συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισσίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος και του Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους: ο Βυζαντινός Χορός ‘’ΑΔΟΝΤΕΣ & ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ’’ με μονωδό τον Λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και Διεύθυνση – Διδασκαλία του Πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης, η συντοπίτισσα μας ηθοποιός Μαίρη Ξένου, ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής, η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης (υπεύθυνος και για την Διδασκαλία της Μ. Χορωδίας) και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός – Dimosthenis Stavrianos που έχει και την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Εκδήλωσης.

Την βραδιά, που πραγματοποιείται με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής, θα παρουσιάσουν οι κ. Ευδοκία Καράντζαλη – Evdokia Karantzali – Ιστορικός Msc και ο κ. Ορέστης Στάμου – Πολιτικός Επιστήμονας.

Διάρκεια 1.15’

Αυτονόητο πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη της Covid19 όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Visits: 24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο