Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία και Χειροθεσία στην Πανήγυρη Παναγίας “Μηλιώτισσας”


Κατά την Πανήγυρη του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μηλιάς Αλμωπίας και της θαυματουργού Ιεράς εικόνος της Παναγίας της «Μηλιώτισσας» την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ τέλεσε την εορταστική Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Σάββα Μπιζιρτζάκη.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον χειροτονούμενο τον επαίνεσε για την βαθιά του ευλάβεια και την ταπείνωσή του και τον παρότρυνε να είναι καθημερινά συνεπέστατος στις ακολουθίες του και να αγαπά εξ ίσου όλους τους ενορίτες του ως εικόνες του Θεού. Του ευχήθηκε επίσης να αναπαύσει τους ενορίτες του και ο ίδιος να αναπαυθεί με αυτούς.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον νεαρό Αναστάσιο Αντωνιάδη, κάτοικο Εξαπλατάνου, και τον παρότρυνε να είναι πάντοτε προσεκτικός στην ζωή του, να μελετά το Ευαγγέλιο και να εξομολογείται τακτικά, ώστε να τιμά το αξίωμα που του χάρισε η Εκκλησία, το οποίο τον κατατάσσει στον κατώτερο κλήρο.

Στην Ιερά Πανήγυρη μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης, και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας κ. Δ. Γεωργίτσας.
Ο π. Σάββας θα υπηρετεί ως εφημέριος στο χωριό Θεοδωράκι Αλμωπίας.

ΧΟΡΗΓΙΑ

Πεμπτουσία
Πεμπτουσία e-books

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο