ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935)»


Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Ενορία Γενεθλίου της Θεοτόκου Μυριοκεφάλων σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2019, στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων: α) για τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής και β) για την παρουσίαση του βιβλίου του ελλογιμ. κ. Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935) κατά το αρχειακό υλικό του Πρωτ. Ιωάννου Λελεδάκη», εκδόσεως της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.00 π.μ.: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου Ανθίμου Λελεδάκη, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ.

10.30 π.μ.: Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων από το Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ.

11.00 π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου του ελλογιμ. κ. Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935) κατά το αρχειακό υλικό του Πρωτ. Ιωάννου Λελεδάκη», εκδόσεως της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Το βιβλίο παρουσιάζει ο ελλογιμ. κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, φιλόλογος-θεολόγος-συγγραφέας.

Συντονίζει ο ελλογιμ. κ. Γεώργιος Παπαδόσηφος, θεολόγος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΩΝ

Η δημιουργία του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη, Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΡΓΟΥ

Γενικός συντονισµός δηµιουργίας εκθεσιακού χώρου – εκπόνηση και εκτέλεση μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης – σχεδιασμός εποπτικού υλικού και σκηνογραφία:

Ηλίας Παπαγεωργίου, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, μουσειολόγος.

Παντελής Φελέρης, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, αρχιτέκτων, µουσειογράφος.

Μαρία Κοντάκη, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, αρχιτέκτων, µουσειογράφος.

Επιστηµονικοί συνεργάτες:

Κυριάκος Σαββόπουλος, ∆ρ. Αρχαιολογίας της Ελληνορωµαϊκής Αιγύπτου, ιστορικός, Κέντρο Μελέτης Αρχαίων Εγγράφων, Σχολή Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης.

Ιωάννης Βιταλιώτης, ∆ρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης,  Ακαδηµία Αθηνών.

Νικόλαος Φύσσας, ∆ρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Ίδρυµα Όρους Σινά.

Φοίβος Παπαγεωργίου, µηχανικός λογισµικού, γραφιστικά και προγραµµατισµός µικροκλίµατος.

Κώστας Τσιταράκης, φιλόλογος, επιµέλεια κειµένων.

Αθανάσιος Τσουπάκης, ειδικές ξύλινες κατασκευές.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο