Δύο πολυτελείς Τόμοι για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο


Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυκλοφορούν σε ειδική τιμή δύο πολυτελείς τόμοι από τη σειρά “Χριστοδούλου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος – ΕΡΓΑ”:

ΤΟΜΟΣ Ε´ : ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Β´

Πολύτιμη συμβολή στην προσέγγιση και μελέτη της σύγχρονης Εκκλησιαστικής ιστορίας, αλλά και της προσωπικότητας του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου μέσα από κείμενα που δημοσίευσε ως Διάκονος, Αρχιμανδρίτης, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε Εκκλησιαστικά και κοσμικά Έντυπα, την Περίοδο 1964-2005.

ISBN: 978-960-328-437-6
Σκληρόδετο
Διαστάσεις: 17Χ24
Εκδοτικός οίκος: ΑΚΡΙΤΑΣ
Αριθμός σελίδων: 816

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ Α: Μεγάλη Ἑβδομάδα

91 ιδιόχειρα σχεδιάσματα των ομιλιών που εκφώνησε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, από το 1967 ως το τέλος της ζωής του, ως Αρχιμανδρίτης, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τα εν λόγω σημειώματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, γιατί διασώζουν τον ιδιαίτερο γραφικό του χαρακτήρα, τον οποίο ο Μελετητής θα δει να εξελίσσεται και να σχηματοποιείται με το πέρασμα των χρόνων.

Κυρίως, όμως, είναι πολύτιμα, γιατί καταγράφουν και αποκαλύπτουν την εξέλιξη και την ωρίμανση της θεολογικής του σκέψης, αλλά και της Ποιμαντικής του ευθύνης, όταν πια ως Αρχιερεύς απευθύνεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Δημοσιεύονται αυτούσια, αλλά και δακτυλογραφημένα, προκειμένου ο Μελετητής να μη δυσκολευτεί στην ανάγνωσή τους, αφού κάποιες φορές ο γραφικός του χαρακτήρας γίνεται δυσνόητος ή δυσδιάκριτος, λόγω και της παλαιότητας πολλών χειρογράφων.

Τον Τόμο προλογίζει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, εκλεκτός και στενότατος συνεργάτης του Μακαριστού Πρωθιεράρχου, υπεύθυνος του πολύτιμου Αρχείου του.

Την έρευνα, συλλογή και επιμέλεια των κειμένων έχει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, πνευματικό τέκνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, ο οποίος υπογράφει και την εκτενή Εισαγωγή.

ISBN: 978-960-328-439-0
Σκληρόδετο
Διαστάσεις: 17Χ24
Εκδοτικός οίκος: ΑΚΡΙΤΑΣ
Αριθμός σελίδων: 606

Μαζί το διπλό cd: “Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α’ – Ο Ποιμενάρχης της ευθύνης”, με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από την Εκλογή και την Ενθρόνισή του, ως και την ύστατη γενναία μάχη για τη ζωή του.

Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιτότητας.

Παραγγελίες – πληροφορίες:
Εκδόσεις Εν Πλω
Τ 210 32 26 343, info@enploeditions.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο