Δύο μικρούς Αναγνώστες Χειροθέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος


Κυριακή της Παραβολής του Ασώτου Υιού και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στεφανοβικείου Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Ποιμενάρχης της Θεοσόστου Ιεράς Μητροπόλεως στο Κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Αποστολική Περικοπή, σχολιάζοντας τον λόγο: « “Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾽ οὐ πάντα μοι συμφέρει. Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾽ οὐκ ἐγώ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος».

«Ο Αποστολικός Λόγος δείχνει ότι αφήνοντας την τροφή και το σώμα να μας κυριεύουν δια της ευχαρίστησης που μας παρέχουν, υποτασσόμενοι σε έναν πολιτισμό που βρήκε τον τρόπο να παρακάμψει τη διάθεσή μας να είμαστε Ελεύθεροι, μη στοχεύοντας σ’ αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε, αλλά στις ανάγκες μας που εύκολα θολώνουν την κρίση μας, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι δεν υποτασσόμαστε σε πρόσωπα που η εξουσία τους φαίνεται άμεσα, μας παγιδεύει συνεχώς στα πάθη και δεν μας αφήνει να είμαστε ελεύθεροι. Κάποιοι θεωρούν πως αυτό πρέπει να κάνει ο άνθρωπος. Όμως έχουμε πλαστεί για μία άλλη πορεία. Αυτή της αγάπης τόσο προς τον Θεό όσο και προς τον συνάνθρωπο. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια και η ευτυχία…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Προ της Απολύσεως, έλαβε χώρα η Χειροθεσία εις Αναγνώστη, δύο νέων βλαστών της Ενορίας, του Νικολάου – Σάββα Γρατσούνα και του Δημητρίου Σάββα Πρασσά, τους οποίους παρότρυνε ο Επίσκοπος μας να καλλιεργούν το θείο ζήλο και να Αναγινώσκουν τα Ιερά Γράμματα στο Αναλόγιο.

Ακολούθως, όλοι οι πιστοί μετέβησαν στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου, όπου στεγάζεται και το παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, με Υπεύθυνο τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Καθηγητή της Α.Ε.Α.Α. κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Εγκαίνια του Ανακαινισμένου χώρου.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο