Διορθόδοξο Συνέδριο στη Χάλκη (13/06/2023)


Διεθνές και Διορθόδοξο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, ευχαίς και ευλογίαις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των Εργασιών της εν λόγω ημερίδας υπό τον τίτλο «Η συμβολή των Χαλκιτών Καθηγητών και αποφοίτων εις τας Διορθόδοξους Σχέσεις: Θεολογική Σχολή της Χάλκης· επιτελικὸν Διεργαστήριον του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Ετών από την Διοργάνωση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου του 1923 στην Κωνσταντινούπολη και είναι αφιερωμένο στη Συμβολή της Σχολής στο πεδίο των Διορθοδόξων Σχέσεων, θα μετάσχουν ως Εισηγητές Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδος και της Ευρώπης, Απόφοιτοι της Σχολής και λοιπές προσωπικότητες Διεθνούς κύρους, ενώ έχουν προσκληθεί και Εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να Αναδείξει την προσφορά της Χαλκίτιδος Σχολής στην Προαγωγή των Σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και της Πανορθοδόξου Ενότητος, μέσω των Καθηγητών, αλλά και των Αποφοίτων της, γνησίων Φορέων του «πνεύματος της Χάλκης», πνεύματος Ενότητος, Ειρήνης, Διαλόγου και Καταλλαγής.

Στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων Δρ. Χρυσόστομος Καλαϊτζής, Μελέτιος Στεφανάτος, Ειρήνη Βανταράκη-AVADAR Transatlantic, Θεόδωρος Τζανάτος, Δημήτριος Αγόρης.

Επικοινωνία: theologicalschoolhalki@gmail.com, Ruhban Okulu, Ümit Tepesi No 5, Heybeliada 34973, Istanbul, Turkey.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα:

Views: 32


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο