Διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης (6 & 7 Φεβρουαρίου 2022)


“Από των λυπηροτέρων επί τα θυμηδέστερα: ευχή και προσευχή”

Υπό την σεπτή ευλογία της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, θα λάβει χώρα στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Θεολογικής Σχολής το Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο υπό τον τίτλο:

“Από των λυπηροτέρων επί τα θυμηδέστερα: ευχή και προσευχή”,

το οποίο διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση, κατά το λήξαν Έτος, μισού αιώνος από της αδίκου Αναστολής Λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής (1971) και τριάντα Ετών από της προς Κύριον Εκδημίας του τελευταίου Σχολάρχου αυτής, Μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κυρού Μαξίμου (1991).

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας θα Κηρύξει με Εισηγητική ομιλία την Έναρξη των Εργασιών του Συμποσίου, ενώ Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν Ιεράρχες του Θρόνου και άλλοι Κληρικοί, Απόφοιτοι της Σχολής, Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδος και άλλων Χωρών. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν Εκπρόσωποι Θεσμικών οργάνων και Φορέων, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μέσω των Επιστημονικών Εισηγήσεων του Συμποσίου θα αναδειχθεί η προσωπικότητα και η προσφορά του Αειμνήστου Σταυρουπόλεως κ. Μαξίμου, αλλά και η ιστορία της Θεολογικής Σχολής, καθώς και οι Σύγχρονες δυνατότητες Δραστηριοποιήσεώς της υπό το υπάρχον Καθεστώς και Προσφοράς της στον χώρο των Γραμμάτων, της Θεολογίας και του Διαλόγου.

Οργάνωση: Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επιστημονικός Συνεργάτης: Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης

Διεθνής οργανωτική υποστήριξη: Βανταράκη Ειρήνη

Επισκέψεις: 20


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο