Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας που αφορά την Εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδος


Με την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα πραγματοποιείται ο Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα», που αφορά την Εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδος.

Βασικός στόχος του Έργου είναι η προβολή της Ελληνικής Ορθοδοξίας στην Πολωνία, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (το έργο δεν αφορά το Άγιο Όρος). Θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο με την Έκδοση ενός Λευκώματος, τη Διοργάνωση ενός Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας και Εκθέσεων Φωτογραφίας, καθώς και με άλλες μορφές συνεργασίας που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του Έργου. Ελπίζουμε ότι οι κοινές μας Δράσεις θα αναβιώσουν και θα αναπτύξουν αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών και θα δώσουν την μαρτυρία της πίστης στον Σύγχρονο Κόσμο.

Το έργο πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο σε μια διαφορετική χώρα: Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γεωργία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία και τους Αγίους Τόπους. Εκδόθηκαν 11 Άλμπουμ και παρουσιάστηκαν πολλές Εκθέσεις σε 16 Χώρες σε όλο τον κόσμο.

Για τις θεματικές Ενότητες και τις τεχνικές προδιαγραφές: Ιεροί χώροι (Ναοί, Μονές, Εξωκκλήσια, Μνημεία σε Φυσικό Περιβάλλον). Λεπτομέρειες (Εικόνες, Εικονογράφηση, Μωσαϊκά, Ψηφιδωτά Μνημεία, Κοιμητήρια, Ιερά Σκεύη, Κειμήλια). Άνθρωποι (Χειροτονίες, Μυστήρια, Εκκλησιασμός, Συμμετοχή των Πιστών). Ρεπορτάζ (Εκδηλώσεις, Προσκυνηματικές Επισκέψεις, Καθημερινή Εκκλησιαστική ζωή).

Περισσότερα δια τις τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές: www.greece.orthphoto.net

Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η Συλλογή των καλύτερων Φωτογραφιών που θα χρησιμοποιηθούν στο Λεύκωμα και ταυτόχρονα η προβολή της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό θα Διαδοθούν χρησιμοποιώντας όλα τα Είδη Μέσων (Δημόσια και Εκκλησιαστικά): Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδες, Ιστότοπους, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Συνδιοργανωτές είναι η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Εκκλησία Πολωνίας (Εκδοτικό Τμήμα) και ο Οργανισμός OrtPhoto, ενώ ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει από τις 25 Μαρτίου 2023 και η προθεσμία για την Αποστολή Φωτογραφιών θα είναι το τέλος Ιουλίου 2023.

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού είναι: www.greece.orthphoto.net , ενώ τα Έπαθλα είναι 1000 Euro GrandPrix, 3 κατηγορίες: 1η θέση 300 Ευρώ, 2η 200 Ευρώ, 3η 100 Ευρώ (κάθε κατηγορία). Ειδικά βραβεία (καλύτερος φωτογράφος νέων) 200 ευρώ το καθένα.

Η Πολωνική Πρεσβεία έχει ήδη προσφέρει Ειδικό Βραβείο για τον καλύτερο Φωτογράφο από την Ελλάδα (Αεροπορικό Εισιτήριο για Πολωνία και Επιστροφή).

Τα έργα θα Αξιολογηθούν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή τουλάχιστον πέντε Ατόμων.

Η Ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού θα γίνει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και η Τελετή Απονομής ενδέχεται να συνδυαστεί με συγκεκριμένη Εκκλησιαστική Εκδήλωση στην Ελλάδα. Το Λεύκωμα θα αποτελείται από Φωτογραφίες από τον Διαγωνισμό, καθώς και από Συνδιοργανωτές και Συνεργάτες. Το Έγχρωμο Άλμπουμ θα περιέχει περίπου 172-190 σελίδες. Όλα τα κείμενα στο Άλμπουμ θα είναι σε τέσσερις Γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Ρωσικά και Πολωνικά).

Δημοσίευση: τέλη Νοεμβρίου / αρχές Δεκεμβρίου 2023.

Οι Εκθέσεις θα Αναπτύσσονται ανεξάρτητα από το Λεύκωμα και θα προετοιμάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις Εκθεσιακές δυνατότητες των Διοργανωτών και των Συνεργατών. Το πρώτο άνοιγμα στην Πολωνία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου 2024. Το πρώτο vernissage στην Ελλάδα θα Διοργανωθεί από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μπορεί να είναι το vernissage δύο Εκθέσεων (για την Ορθοδοξία στην Πολωνία και την Ελλάδα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διαδικτύου και Οπτικοακουστικών τηλ. 210 7272346/8 ή στο email: optik@apostoliki-diakonia.gr .

Views: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο