Διαφορετικά θα γίνει ο Εορτασμός της Επετείου Μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη – Δείτε το Πρόγραμμα


​Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Ανακοινώνεται το Πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω Διασποράς του Κορωναϊοῦ COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, του εφετινού Εορτασμού της Επετείου Μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στη Νέα Καρβάλη κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2021.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


Κυριακή 24.01.2021, απόγευμα-ώρα 5: ὁ Πανηγυρικός Εσπερινός.
Δευτέρα 25.01.2021, πρωΐ-ώρα 7-10: ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

 • Στις Ιερές Ακολουθίες θα Προαστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, με την συμμετοχή μόνον δύο (2) Ιερέων.
 • Σύμφωνα με τις Σχετικές Υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν μετά λιτότητος και απλότητος, και συμφώνως προς το ήθος και την Παράδοση της Ορθοδόξου Ἐκκλησίας μας και με την μεγίστη κατά το δυνατόν συντομία για τον προφανή λόγο της αποφυγής πολυώρου συγχρωτισμού των πιστών. Η Τοπική Εκκλησία έχει μεριμνήσει για την απ΄ ευθείας αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών από την συχνότητα του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ CHANNEL.
  ​- Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ΑΝΟΙΚΤΟΣ για τους πιστούς το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2021 από τις 8 το πρωΐ έως τις 8 το βράδυ για προσκύνηση και κατ΄ ιδίαν προσευχή.
  ​-Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παρουσία 15 πιστών εντός του ιερού Ναού με την διευθέτηση του εσωτερικού χώρου και με σκοπό την τήρηση της ελαχίστης αποστάσεως μεταξύ τους τα 2 μέτρα και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας.
  ​-Οργανωμένο και ομαδικό προσκύνημα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, δεδομένου ότι υπάρχει ο περιορισμός της ατομικής και μόνον μετακινήσεως εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
 • Συνιστάται η μεμονωμένη μετάβαση στο Ιερό Προσκύνημα όσων το επιθυμούν.
  ​-Η ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία της παραμονής της Εορτής ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ δεδομένης της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.
  ​-Η καθιερωμένη Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Καρβάλης το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Αντ΄ αυτής θα πραγματοποιηθεί σύντομη περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού άνευ σχηματισμού πομπής και μόνο υπό των κληρικών.
  ​-Τα όργανα Διοικήσεως (επίτροποι) του Ιερού Προσκυνήματος θα έχουν, κατόπιν ετολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου, την ευθύνη εφαρμογής και ακριβούς τηρήσεως όλων των θεσπισθέντων μέτρων, εντός του οριοθετημένου οικοπέδου του Ιερού Προσκυνήματος, σύμφωνα με τις Υγειονομικές Διατάξεις που ισχύουν κατά της διαδόσεως της Πανδημίας του νέου Κορωναϊού.

Εκ του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο