Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη: «Η Ποιμαντική της Εκκλησίας εν ημέραις Πανδημίας» (VIDEO LIVE)


Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, η Διαδικασία Εγγραφών στη Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη για την πανδημία, που διοργανώνει το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την υγεία, αφού και αυτή θα γίνει την ίδια ημέρα.

Αναγνωρίζοντας τις πρωτοφανείς καταστάσεις και τις περίπλοκες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η Πανδημία COVID-19, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανέθεσε στο Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας να οργανώσει διαδικτυακή Συνδιάσκεψη με θέμα: «Η Ποιμαντική της Εκκλησίας εν ημέραις Πανδημίας».

Όπως αναφέρει η σχετική Ανακοίνωση:

«Η Συνδιάσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στις τοπικές Εκκλησίες και τους επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας διεθνώς να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την περίοδο που διανύουμε.

Οι Συμμετέχοντες θα προβληματισθούν γύρω από το πώς η ποιμαίνουσα Εκκλησία μπορεί να ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό και να συμπαρασταθεί σε εκείνους που θρηνούν όσους υπέκυψαν σε αυτόν˙ πώς μπορεί να στηρίξει και να συνεργασθεί με τους επιστήμονες Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους εργαζομένους στα νοσοκομεία που παλεύουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές˙ πώς μπορεί να μεριμνήσει για εκείνους που ζουν μόνοι ή απομονωμένοι, όπως και τους ανθρώπους των οποίων η οικογενειακή και βιοτική ισορροπία έχει διαταραχθεί˙πώς μπορεί να στηρίξει τον κλήρο, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με διάφορες επιθέσεις, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις λόγω της Πανδημίας˙ πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Πανδημίας στο μέλλον.

Το κυριότερο απ’ όλα, η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με το πώς βιώνουμε την Πίστη μας και το γεγονός της Εκκλησίας «εν ημέραις δοκιμασιών».

Η έναρξη της Συνδιασκέψεως θα γίνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 7:00 μ.μ.

Εκεί, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα:

«Τι σημαίνει “Εκκλησία” κατά τη διάρκεια “απαγόρευσης” λόγω πανδημίας;».

Κύριος ομιλητής θα είναι ο εκλεκτός και αξιότιμος κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος
(Θεολόγος, Συγγραφέας και Εκδότης).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρώτη αυτή «σύναξη» θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια, και περίπου κάθε δύο εβδομάδες, θα παρουσιάζονται διάφορα θέματα που σχετίζονται με την Ποιμαντική στην πανδημία και θα ακολουθεί
συζήτηση.

Για όλα θα υπάρχει αγγλική μετάφραση. Θα σας ενημερώσουμε για τα επιμέρους θέματα συντόμως. Προβλέπεται ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει εκτεταμένη διάρκεια, καθώς θα κρατήσει αρκετές εβδομάδες.

Εκ μέρους του Παναγιωτάτου, Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη Συνδιάσκεψη.

Με την πεποίθηση ότι θα στηρίξετε αυτή την προσπάθεια της Μητρός Εκκλησίας, διατελούμε, μετά τιμής και σεβασμού.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος,

Πρόεδρος του Πατριαρχικού Δικτύου

Ο π. Σταῦρος Κοφινάς

Συντονιστής τού Πατριαρχικού Δικτύου»

Επικοινωνία:

π. Σταῦρος Κοφινᾶς

Τηλέφωνο: +30 – 6986 73 2505

Email: pastoralhealth.ep@gmail.com

www.pastoralhealth-ep.com

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο