Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Γυναικοκτονία: μία λέξη και ένα έγκλημα» θα διοργανωθεί στις 25/01/2022 (LIVE)

Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Γυναικοκτονία: μία λέξη και ένα έγκλημα» θα διοργανωθεί στις 25/01/2022 (LIVE)

Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα: «Γυναικοκτονία: μία λέξη και ένα έγκλημα»
25 Ιανουαρίου 2022 @ 19:00 – 20:30

Mπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά και μετά σε μαγνητοσκόπηση εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=a6Ua0JoGcUc

Τo βίντεο θα εμφανιστεί εδώ λίγα λεπτά πριν την έναρξη. Πατήστε το PLAY για να ξεκινήσει. Σε περίπτωση που το βίντεο δεν εμφανίζεται, ανανεώστε τη σελίδα στο browser σας.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Σελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και το κανάλι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο YouTube.Τον τελευταίο καιρό, η κοινή γνώμη κατακλύζεται από ειδήσεις και μακάβρια σχόλια σχετικά με την δολοφονία γυναικών από άτομα του περιβάλλοντός τους.

Ο όρος «γυναικοκτονία», που χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ, δεν απαντάται στον ποινικό κώδικα, ο οποίος δεν κάνει διάκριση εγκλημάτων με βάση το φύλο. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν η μορφή αυτή ενδοοικογενειακής βίας, που έχει τα χαρακτηριστικά μιας «έμφυλης» βίας, χρειάζεται μια ξεχωριστή ποινική αντιμετώπιση.Αντικείμενο της διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «Γυναικοκτονία: μία λέξη και ένα έγκλημα» θα είναι η εξέταση του φαινομένου αυτού από μια διεπιστημονική οπτική γωνία, τόσο από κοινωνιολογική όσο και από νομική-ποινολογική σκοπιά. Θα αναζητηθεί επίσης η δέουσα, ενόψει των συνθηκών τέλεσης των εγκλημάτων αυτών, αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία (τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο).Η συζήτηση διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του πανεπιστημίου την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30.

Ομιλητές:

– Βάγια Πολυζωΐδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
– Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
– Στέργιος Μήτας, Επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας δικαίου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
– Σταυρούλα Σουκαρά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δικαστικής Ψυχολογίας, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΣυμμετέχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρίστος Παπαστυλιανός, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή πατήστε εδώ: https://www.unic.ac.cy/el/school-of-law/

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για εγγραφές στο Εαρινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο 2022, του οποίου τα μαθήματα αρχίζουν στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Επισκέψεις: 26

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο