Διαγωνισμό επιλέγω το δικό μου εξώφυλλο Κόκκινο ή τιρκουάζ; διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος Πορφύρα – Ακρίτας


Κυκλοφορεί σε λίγο καιρό το Βιβλίο: Χρονικό για το κτίσιμο της Αγίας Σοφίας, του Γεώργιου Κωδινού σε σκίτσα της Ελλης Σολωμονίδου Μπαλάνου και μεταγλώτιση από τον Γιώργη Πρίντζιπα.

📌#Επιλέξτε τώρα το εξώφυλλο της προτίμησής σας και μπείτε στην κλήρωση, για να είστε ένας από τους 3 νικητές που θα κερδίσουν το βιβλίο αμέσως μόλις κυκλοφορήσει έως τα μέσα Μαΐου.

👉Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

♦ Like στη σελίδα εκδόσεων Πορφύρα

♦Δημόσια κοινοποίηση και σχόλιο του Διαγωνισμού στο προφίλ σας.

♦Tag 3 φίλους/ες στα σχόλια της φωτογραφίας

Ο Διαγωνισμός λήγει στις 15 Απριλίου 2021

Καλή επιτυχία!

Λιγα λόγια για το βιβλίο.

Το έργο Περί οικοδομής του ναού της Αγίας Σοφίας, που δημοσιεύουμε σε Νεοελληνική απόδοση, αφορά στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς οικοδομήματος του Ιουστινιανού και δίκαια προκαλεί τον θαυμασμό του συγγραφέα, που τον αφήνει να εκδηλωθεί σε πολλά σημεία.

Η διήγηση δεν έχει και πολλή σχέση με την ιστορία του Ναού. Ο αναγνώστης πουθενά δεν θα βρει π.χ. τα ονόματα των αρχιτεκτόνων, του Ανθεμίου Τραλλιανού και Ισιδώρου Μιλήσιου.

Αντίθετα, θα διακρίνει πολλούς θρύλους που, ως φαίνεται, ασκούσαν ιδιαίτερη γοητεία στους Βυζαντινούς. Μολαταύτα περιέχει και χρήσιμες πληροφορίες, όπως π.χ. για τα τεχνικά μέσα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την οικοδόμηση του Ναού.

Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας

Τ 2130291224

www.porphyrabooks.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο