Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδoς


Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδoς και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής με πρωτοβουλία και ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου κ.κ. Νεκταρίου, στα πλαίσια της διατηρήσεως και διαδόσεως της ψαλτικής τέχνης και της Πατριαρχικής Ψαλτικής Παραδόσεως διοργανώνει Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Άργος και στο Ναύπλιο την 25η και 26η Φεβρουαρίου 2022.

Εισηγητής θα είναι ο Άρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κύριος Γρηγόριος Νταραβάνογλου με θέμα “Πατριαρχική Ψαλτική Παράδοση και Πατριαρχικοί ψάλτες”.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση κατά την οποία ο Άρχων θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΨΑΛΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ Βαρθολομαίον, επί τη συμπληρώσει τριαντακονταετούς Πατριαρχίας από της αναρρήσεώς του εις τον Πατριαρχικόν θρόνον της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (1991-2021).

Μέλη από το βιβλίο θα αποδώσει ο Συγγραφέας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου Άρχων Μαϊστωρ της Μ.Τ.Χ.Ε , ο κ.Γρηγόριος Κακούρης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος, Καθηγητής- Πρωτοψάλτης και τμήμα του χορού της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ι.Μ Αργολίδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/2/2022 και ώρα 6:30 μμ στο Άργος, στο κτίριο του κέντρου Νεότητος της Ι.Μ Αργολίδος επί της οδού Μακαρίου 2, έναντι ΟΤΕ Άργους και το Σάββατο 26/2/2022 και ώρα 6:30 μμ στο Ναύπλιο στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος επί των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ναυαρίνου 2.

Την εκδήλωση θα ευλογήσει και θα χαιρετήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Νεκτάριος.

Θα προλογίσουν ο κ. Γεώργιος Δαρλάσης, Πρωτοψάλτης και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος ” ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ “, ο κ.Ιωάννης Χαβιαρλής διδάσκων Καθηγητής της Σχολής, o κ.Κωνσταντίνος Ρούτουλας , διδάσκων καθηγητής της σχολής και ο κ.Δημήτριος Καρκαλάτος , Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτης. Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση- σχόλια επί της παρουσίασης του βιβλίου του Άρχοντος με συντονιστή τον κύριο Γρηγόριο Κακούρη , Δ/ντή της Σχολής.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Views: 96


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο