Δες πώς περιορίζεις ποιοι μπορούν να απαντάνε στα tweet σου, γιατί απλά μπορείς


Στα social media μπορεί ο καθένας να σχολιάσει ότι θέλει, κάτι που δεν είναι πάντα ευχάριστο. Στο Twitter ειδικά, μπορούν όλοι οι χρήστες να σχολιάζουν τα tweet των υπολοίπων, είτε τους ακολουθούν είτε όχι. Αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Το Twitter πρόσθεσε μία νέα επιλογή που επιτρέπει να διαλέξεις ποιος μπορεί να απαντάει στα tweet σου. Άρα, αν δεν θες ο κάθε άσχετος να σχολιάζει όσα λες μπορείς πολύ απλά να μπλοκάρεις τα σχόλια, επιλέγοντας συγκεκριμένους χρήστες.

Προσοχή, το όλο θέμα δουλεύει μόνο στα καινούργια tweet, όταν πας δηλαδή να δημοσιεύσεις ένα νέο tweet. Βλέπετε το Twitter δεν θέλει να βάλει με τίποτα edit button. Τέλος πάντων πάμε να δούμε πώς χρησιμοποιείς το νέο χαρακτηριστικό.

Μόλις πας να γράψεις το tweet, θα εμφανιστεί μία υδρόγειος που δίπλα γράφει “Όλοι μπορούν να απαντήσουν”. Αν πατήσεις στο κείμενο θα δεις ένα μενού με τρεις επιλογές:

  • Όλοι
  • Άτομα που ακολουθείτε
  • Μόνο τα άτομα που επισημαίνετε

Αν διαλέξεις το πρώτο θα μπορούν όλοι οι χρήστες του Twitter να σχολιάζουν αυτό το tweet.

Με το δεύτερο θα μπλοκάρεις όσους χρήστες δεν ακολουθείς. Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να απαντήσει στο tweet σου θα πρέπει οπωσδήποτε να τον έχεις κάνει follow aka θα χρειαστεί να σου στείλει ένα μήνυμα του τύπου “Με κάνεις follow; Θέλω να σχολιάσω το τάδε tweet σου”.

Τώρα αν διαλέξεις το “Μόνο τα άτομα που επισημαίνετε” θα πρέπει στο tweet να κάνεις tag όποιον θες να του επιτρέψεις να σχολιάσει. Αν δεν κάνεις κανέναν, τότε δεν θα μπορεί κανένας να απαντήσει στο tweet – θα είναι λες και έκανες προσωπική δήλωση.

Η επιλογή που θα κάνεις είναι οριστική. Από τη στιγμή που θα δημοσιεύσεις το tweet – και το Twitter δεν έχει edit button – δεν μπορείς να αλλάξεις αυτή την επιλογή.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο