Δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου


Επετειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Επανάσταση του 1821
(4/2/2021).

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πλάκας) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα διοργανώσει εσπερίδα με θέμα: «Η περίοδος από την Άλωση έως το 1821 στο έργο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου». Την έναρξη της εκδηλώσεως θα κάνει η κ. Δέσποινα Τσάτσου – Μυλωνά, ενώ ομιλητές θα είναι ο κ. Γεώργιος Τσούτσος, πολιτικός και ιστορικός επιστήμων, με θέμα «Οι θέσεις του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου σε καίρια ζητήματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821» και ο κ. Χρήστος Μπαλόγλου, Δρ οικονομικών επιστημών, με θέμα «Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και η Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 θα μεταδοθεί από τους διαδικτυακούς ιστότοπους www.ekklisia1821.gr, www.metamorfosis-sotiros.org, ενώ συντονιστής της θα είναι ο Ι. Προιστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης.

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει διαδικτυακώς Εκδήλωση με θέμα: «Τα χρόνια της σκλαβιάς Τουρκοκρατία». Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Πέχας, φιλόλογος – Εκπαιδευτικός.

Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των Επετειακών Δράσεων.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο