Για πρώτη φορά προσλαμβάνονται από την Ά Φάση πάνω από 100 Αναπληρωτές Θεολόγοι


Μοιάζει με μια διαφορετική είδηση της Προσλήψεων 110 Αναπληρωτών Θεολόγων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την πρώτη φάση ύστερα από χρόνια απαξίωσης των Εκπαιδευτικών Θεολόγων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη πριν την έναρξη της φετινής Σχολικής χρονιάς, κατά την πρώτη φάση της κάλυψης των Κενών από Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, προσλαμβάνονται 110 Θεολόγοι οι οποίοι θα βρίσκονται στις Τάξεις από το πρώτο κιόλας κουδούνι.  

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος το οποίο λύνει η συγκεκριμένη Απόφαση είναι πως κατά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Αναπληρωτών Θεολόγων που προσλαμβάνονταν κατά την Α΄ Φάση ήταν το απόλυτο μηδέν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το μάθημα να υπονομεύεται και να χάνει την δυναμική του αφού στα Σχολεία είτε χανόταν η ώρα είτε το μάθημα παραδιδόταν από καθηγητές άλλων Ειδικοτήτων.

Η αρχή της ανατροπής έγινε την προηγούμενη Σχολική χρονιά, όταν με απόφαση της ίδιας Υφυπουργού κατά την πρώτη φάση της Σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 προσελήφθησαν 12 Αναπληρωτές Θεολόγοι. Ακόμη και τότε ο μικρός αυτός αριθμός φάνταζε τεράστιος απέναντι στο μηδέν των προηγούμενων ετών, μέχρι που φέτος έγινε αυτό που πολλοί στην θεολογική κοινότητα αποκάλεσαν…. «θαύμα».

Ο «ΚΑΙΡΟΣ» ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

μοιάζει η είδηση της πρόσληψης 110 Αναπληρωτών θεολόγων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την πρώτη φάση ύστερα από χρόνια απαξίωσης των εκπαιδευτικών θεολόγων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, κατά την πρώτη φάση της κάλυψης των κενών από Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, προσλαμβάνονται 110 θεολόγοι οι οποίοι θα βρίσκονται στις τάξεις από το πρώτο κιόλας κουδούνι.  

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος το οποίο λύνει η συγκεκριμένη απόφαση είναι πως κατά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αναπληρωτών θεολόγων που προσλαμβάνονταν κατά την Α΄ Φάση ήταν το απόλυτο μηδέν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το μάθημα να υπονομεύεται και να χάνει την δυναμική του αφού στα σχολεία είτε χανόταν η ώρα είτε το μάθημα παραδιδόταν από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Η αρχή της ανατροπής έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν με απόφαση της ίδιας Υφυπουργού κατά την πρώτη φάση της Σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 προσελήφθησαν 12 Αναπληρωτές θεολόγοι. Ακόμη και τότε ο μικρός αυτός αριθμός φάνταζε τεράστιος απέναντι στο μηδέν των προηγούμενων ετών, μέχρι που φέτος έγινε αυτό που πολλοί στην θεολογική κοινότητα αποκάλεσαν…. «θαύμα».

Ο «ΚΑΙΡΟΣ» ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

μοιάζει η είδηση της πρόσληψης 110 Αναπληρωτών θεολόγων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από την πρώτη φάση ύστερα από χρόνια απαξίωσης των Εκπαιδευτικών θεολόγων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, κατά την πρώτη φάση της κάλυψης των κενών από Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, προσλαμβάνονται 110 θεολόγοι οι οποίοι θα βρίσκονται στις τάξεις από το πρώτο κιόλας κουδούνι.  

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος το οποίο λύνει η συγκεκριμένη απόφαση είναι πως κατά τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Αναπληρωτών θεολόγων που προσλαμβάνονταν κατά την Α΄Φάση ήταν το απόλυτο μηδέν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το μάθημα να υπονομεύεται και να χάνει την δυναμική του αφού στα σχολεία είτε χανόταν η ώρα είτε το μάθημα παραδιδόταν από καθηγητές άλλων Ειδικοτήτων.

Η αρχή της ανατροπής έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν με απόφαση της ίδιας υφυπουργού κατά την πρώτη φάση της Σχολικής χρονιάς 2019-2020 προσελήφθησαν 12 Αναπληρωτές θεολόγοι. Ακόμη και τότε ο μικρός αυτός αριθμός φάνταζε τεράστιος απέναντι στο μηδέν των προηγούμενων ετών, μέχρι που φέτος έγινε αυτό που πολλοί στην θεολογική κοινότητα αποκάλεσαν…. «θαύμα».

Ο «ΚΑΙΡΟΣ» ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Όλα ξεκίνησαν μετά από παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» τόσο προς την Υπουργό Παιδείας όσο και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις οποίες επισήμαναν την ανάγκη να δοθεί λύση στο πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.

Υιοθετώντας τον προβληματισμό του «Καιρού» η ΔΙΣ έσπευσε να επικοινωνήσει επίσης με το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλοντας στην Νίκη Κεραμέως αντίστοιχη επιστολή  ζητώντας το αυτονόητο, την «έγκαιρον πρόσληψιν Αναπληρωτών Θεολόγων Εκπαιδευτικών».

Τελικά το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Εκκλησίας και της Θεολογικής Κοινότητας αποφασίζοντας δια της αρμόδιας Υφυπουργού για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Πρόσληψη μεγάλου αριθμού Αναπληρωτών Θεολόγων που μπορεί μεν να μην λύνει εντελώς το πρόβλημα, δίνει όμως μια μεγάλη ανάσα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο