Γιατί να σταλεί Επιτροπή μόνο στον Περιστερίου; Τόσες Μητροπόλεις αποίμαντες τόσα χρόνια γιατί δεν ενοχλούν;


Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Δεν θα κάνω πάλι εγώ τον υποστηρικτή του δοκιμαζόμενου Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος αλλά θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται εις βάρος του ασθενούς Ιεράρχη επειδή κάποιοι θέλουν να καπαρώσουν από τώρα την Μητρόπολη.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι  η σχέση μου με τον Ιεράρχη αυτόν έχει περάσει από σαράντα κύματα: όταν είναι στα πάνω του μαλώνουμε και όταν όλοι βάλουν εναντίον του τον στηρίζω. Πέρα  από το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του που αναμφισβήτητα έχει  δεν θεωρώ σωστό να συμμετάσχω σε αυτή την συγκυρία  στο όργιο που συντελείται εις βάρος του εξ αφορμής της ασθένειας που τον βρήκε απρόσμενα πριν ακόμη προλάβει να χαρεί την Αρχιερωσύνη του.

Ναι λάθη έγιναν και μάλιστα ανεπίτρεπτα στους χειρισμούς και στην επικοινωνιακή διαχείριση της ασθένειας από πέρυσι τον Αύγουστο. Ήταν φυσικό. Νέος Αρχιερεύς ήταν, πριν προσαρμοστεί στη Μητρόπολη του, τον προσέβαλε μία ύπουλη  ασθένεια! Τι θέλατε να κάνει; Να βγει και να πει έχω αυτό; Ποιος εκ των Ιεραρχών μας θα το έκανε;

Εδώ κορονοϊό πέρασαν τόσοι Αρχιερείς και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι υπόλοιποι δεν είπαν λέξη.  Ας του καταλογίσουμε λοιπόν κάποια κρυψίνοια την οποία ακολουθούν πιστά και άλλοι Αρχιερείς. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών  διαστρεβλώνουν την αλήθεια και ιεροσυλούν κατά των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας και δεν βλέπω να εξεγείρονται οι συνειδήσεις των ευσεβιστών. Μόνο η δική μου του αμαρτωλού και αχρείου. Όμως είναι  επιεικώς απαράδεκτα αυτά που γίνονται.

Ποιοι κινούν τα νήματα της αποδόμησης του Κλήμη;

Μια δράκα πρωην ευεργετηθέντων με πολύ βεβαρημένο παρελθόν έχουν συστήσει μια ομάδα κρούσης που θέλει, προφανώς, να πετάξει τον Περιστερίου από το θρόνο του.

Λησμονούν ότι ο Θεός όλα τα επιτρέπει και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή δείχνει τον δρόμο. Ας προσέχουν αυτοί που αδημονούν και αυτοί που ασχολούνται με τη… μαύρη μαγεία μη επιστρέψουν στους ίδιους αυτά που εκτοξεύουν και φύγουν πιο γρήγορα από τον Κλήμη.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν στην Εκκλησία μας κάποιοι αγουροξυπνημένοι, που όπως λέει και η λαϊκή ρήση: «όταν θυμούνται, χαίρονται». Κάποιοι βέβαια, πιο… ακριβείς στους χαρακτηρισμούς , θα τους αποκαλούσαν μύωπες και ίσως και  Φαρισαίους υποκριτές! Μα, είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες Μητροπόλεις ακυβέρνητες για χρόνια και να ανησυχούμε και να διαμαρτυρόμαστε μόνο για την Μητρόπολη Περιστερίου με το πρόβλημα υγείας του Μητροπολίτη το οποίο δεν  έχει καν χρονίσει; Λίγη αιδώς, δεν υπάρχει πια  σ’ αυτόν τον τόπο; Δεν έχει  η Μητρόπολη  Παραμυθίας προβλήματα;  

Πάνω από δεκαπέντε χρόνια λειτουργεί  στον αυτόματο και θησαυρίζουν εις βάρος της Εκκλησίας και του ανήμπορου Μητροπολίτη οι γύρω.

Άσε που καταλύονται με αναίσχυντο τρόπο τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Μήπως η Θεσσαλονίκης πάει καλύτερα;

Είδαμε το θέαμα την Κυριακή και καταλάβαμε πολλά.  

Η ακριτική Μητρόπολη Μηθύμνης που έχει γεμίσει Ιεχωβάδες και Πεντηκοστιανούς (εκτός από τους μετανάστες που την καταστρέφουν) από ποιον Διοικείται;  

Η μεγάλη και πλούσια Μητρόπολη Ηλείας πως πορεύεται;

Θα περιμένει η Σύνοδος τον Γέροντα Μητροπολίτη να τελειώσει με τα Δικαστήρια που κάνει και να καταπολεμήσει όλους τους καρκίνους που τον επισκέπτονται;

Η Μητρόπολη Θήρας Διοικείται από τον σεβαστό Γέροντα Επιφάνιο ή από τον Γενικό Αρχιερατικό;

Και να είναι μόνον αυτές;

Υπάρχουν κι άλλες και με νεώτερους Αρχιερείς που  έχουν προβλήματα και αν τις επισκεφθεί η Επιτροπή θα αποφανθεί ότι χρειάζονται αλλαγή φρουράς.

Και μα την αλήθεια, και οι Μητροπόλεις αυτές δεν είναι νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου;

Μόνο η Περιστερίου είναι;

Κι εδώ «δυο μέτρα και δυο σταθμά»;

Κι εδώ διαπλεκόμενοι και..  συμφέροντα; Αν σταλεί Επιτροπή στον Περιστερίου να σταλεί και στους άλλους που έχουν αφήσει προ πολλών ετών τις Μητροπόλεις ακυβέρνητες. Και η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο άγιος Περιστερίου, λέγεται ότι ζήτησε βοήθεια, άρα έχει επίγνωση ο άνθρωπος. Οι άλλοι που σφυρίζουν αδιάφορα  και μεταφέρονται και στήνονται στον θρόνο ή έχουν καταντήσει τηλεκατευθυνόμενοι από τους αυλικούς; Αυτοί δεν ενοχλούν τα παπαγαλάκια; Και γιαυτό να εξαιρεθούν της Επιτροπής; Είπαμε όμως, Αιδώς! Αν παρ´ελπίδα η Σύνοδος «στοχοποιήσει» τον Μητροπολίτη Περιστερίου επειδή ορισμένοι θέλουν να καπαρώσουν την Μητρόπολη να ξέρουν οι Άγιοι Συνοδικοί ότι θα ξεσηκωθεί μεγάλη θύελλα στην Εκκλησία.

Ήδη το τσουνάμι έχει αρχίσει δειλά αλλά με ορμητικό τρόπο να μας δείχνει ότι κατευθύνεται στο κέντρο  των γεγονότων. Ο καθηρημένος με το καυστικό υγρό που πέταξε στους Αρχιερείς, με την απονενοημένη πράξη του δεν έκαψε μόνο τα πρόσωπα των ανυποψίαστων και αθώων Ιεραρχών αλλά κινδυνεύει να κάψει όλο το σύστημα. Τα απόνερα που συνεχίζει να κάνει μια εβδομάδα τώρα δείχνουν πως αν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις θα ζήσουμε ζοφερές μέρες του 2005.  Και αυτή τη φορά το τσουνάμι θα μας πνίξει. Ο Θεός σώζοι την Εκκλησία Του.

Πηγή: exapsalmos.gr

Visits: 7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο