Γαριδομακαρονάδα από την Εύα Παρακεντάκη


Για τη bisque

Κελύφη και κεφάλια από τις 20 γαρίδες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 φινόκιο

1 στικ σέλερι

1 σκ. Σκόρδο

3 κ.σ. πελτέ

1 ποτήρι κονιάκ

1 ½ λίτρο νερό

1 κ.γ. μαραθόσπορο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

5-6 Κόκκους πιπεριού

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο

½ ποτήρι ντομάτα πασάτα

2 κλωστές σαφράν

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ λίτρο από τη σάλτσα bisque

Αλάτι

Για τα ζυμαρικά

20 γαρίδες

1 πακέτο λιγκουίνι

Αλάτι

Χυμό λεμόνι

Ξύσμα λεμόνι

σχοινόπρασο

Για τη μπισκ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με κονιάκ και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για 40 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε τη μπισκ μας σε μία κατσαρόλα. Την κρατάμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πασάτα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε και μισό λίτρο από την μπισκ που φτιάξαμε. Ρίχνουμε τις κλωστές από το σαφράν και αλατίζουμε.

Για τα λιγκουίνι

Βράζουμε τα λιγκουίνι μας και τα φέρνουμε στη μέση του ψησίματος τους. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, αφήνοντας τα να βράσουν μέσα και να απορροφήσουν το ζουμί. Στα τελευταία 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες το λεμόνι και το σχοινόπρασό και δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι. Τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα από λεμόνι και σερβίρουμε ζεστή!

Αν σου περισέψει μπισκ τη βάζεις σε μπουκαλάκι νερού ή σε ταπεράκι στην κατάψυξη για μία επόμενη θαλλασινή μακαρονάδα ή και ριζότο.

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο