Φτιάξτε τους πιο νόστιμους νηστίσιμους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!
Με αγνά σπιτικά υλικά και μαμαδίστικη φροντίδα
Υλικά
850 γρ αλεύρι Γενικής χρήσης
500 γρ ηλιέλαιο
300 γρ ζάχαρη άχνη
1 κτσ υγρή βανίλια
1 κτγ μαγειρική σόδα
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 κτσ χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ αμύγδαλα
Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα.
Έπειτα τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια
Τα βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν
Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο,την ζάχαρη άχνη ,τα αμύγδαλα,το χυμό λεμόνι ,το ξύσμα,το μπέικεν,την σόδα,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Μετα από 15 λεπτά παίρνουμε λίγο από την ζύμη και μετράμε να ναι 25 γρ το κάθε μπαλάκι που πλάθουμε.
Μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 200 C
Μόλις ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και έπειτα τους βουτάμε έναν έναν σε ζάχαρη άχνη,
Οι κουραμπιέδες μας για φέτος τα Χριστούγεννα είναι έτοιμοι
υπέροχοι νηστίσιμοι και πεντανόστιμοι!!!
Η συνταγή βγάζει 65 κουραμπιέδες!!
Καλή σας επιτυχία και καλά Χριστούγεννα
Views: 4