Βοήθεια ύψους 636.000 $ από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, για τα θύματα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού


Σε μια κίνηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης προχώρησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά από εντολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Μακαρίου και διοργάνωσε έρανο υπέρ των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Ελλήνων ομογενών που ζουν στην πέμπτη ήπειρο. Παρά τις δυσκολίες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν σ’ ολόκληρη την ήπειρο, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μάλιστα το ποσό της βοήθειας συγκεντρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τους προορισμούς των χρημάτων. Δίνονται σε μητροπόλεις που επλήγησαν περισσότερο από άλλες περιοχές, ώστε να διανεμηθούν τα χρήματα μέσα από την εκκλησία, εκεί όπου υπάρχει άμεση και πραγματική ανάγκη.

Επίσης δόθηκε ένα ποσό και στους εθελοντές που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο για τη διάσωση των συμπολιτών μας, όσο και για τη φροντίδα τους μετά τη διάσωσή τους από τις  πυρκαγιές, με πενιχρά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους. Σκοπός αυτής της προσφοράς είναι να μπορέσουν να εξοπλιστούν με σύγχρονο υλικό, ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία παρόμοιες αποστολές στο μέλλον, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και να βοηθήσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Δείτε ολόκληρη τη σχετική  ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με χαρά ανακοινώνει ότι το τελικό χρηματικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τον έρανο που διενεργήθηκε υπέρ των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανέρχεται στο ύψος των 636.613,52 Δολαρίων.

Το εν λόγω χρηματικό ποσό διατίθεται ως ακολούθως:

$150.000 για τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, κατατίθενται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

$130.000 για τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες Αττικής, κατατίθενται στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

$100.000 για τις πυρκαγιές στην περιοχή της Μεσσηνίας, κατατίθενται στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

$35.000 για τις πυρκαγιές στην Κάρπαθο, κατατίθενται στην Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου.

$100.000 για την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Μαζίου, κατατίθενται στην Ιερά Μονή Μαζίου.

$100.000 για το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (εθελοντές), κατατίθενται στο Ι.Δ.Α.Φ.Κ..

$21.613,52 κατετέθησαν σε ιδιώτες οι οποίοι ζήτησαν απευθείας βοήθεια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος συγχαίρει θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας και συνεισέφεραν από το υστέρημά τους στον ευγενή σκοπό του εράνου.

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει: «Επανειλημμένα και αδιάλειπτα δοξάζω τον Τριαδικό Θεό που με αξίωσε να ποιμάνω τον ευλογημένο λαό μας στην Αυστραλία, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία την αφοσίωσή του στις αρχές και αξίες της Πίστεως και του Γένους μας. Αυτή τη φορά, ενώπιον της φοβερής δοκιμασίας που βίωσαν προσφάτως τα αδέρφια μας στις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας, η Ομογένειά μας ενεργοποίησε και πάλι τα φιλάνθρωπα και αλληλέγγυα αντανακλαστικά της, συγκινώντας άπαντες με τη συμμετοχή και τη γενναιόδωρη προσφορά της στον έρανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

Η συγκίνηση και η περηφάνια μας επιτείνονται καθώς αναλογιζόμαστε ότι η πραγματοποίηση του εράνου συνέπεσε με μια περίοδο εξόχως δύσκολη για τους περισσότερους ομογενείς μας, δεδομένης της επιδείνωσης που παρουσίασε η πανδημία στις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας. Οι ομογενείς μας, όπως και όλοι οι πολίτες δοκιμαζόμενων περιοχών, υποχρεώθηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από τον ιό. Οι πιο πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, όπως και λοιποί χώροι εργασίας. Και οι εκκλησίες μας στην πλειονότητά τους παρέμειναν κλειστές για τους πιστούς, γεγονός το οποίο δυσχέρανε την επικοινωνία των κληρικών μας με τους ενορίτες τους. Παρ’ όλα αυτά όμως, σε πείσμα των τόσο αντίξοων συνθηκών, οι άνθρωποί μας μερίμνησαν να κρατήσουν ανοιχτές τις καρδιές τους, πρόθυμες να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

Από βάθους ψυχής ευχαριστώ και συγχαίρω όλους για τη συμβολή τους στην εκπλήρωση του ιερού αυτού καθήκοντός μας απέναντι στα αδέρφια μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην πατρίδα, ιδιαιτέρως τα Ομογενειακά Σωματεία, τους Συλλόγους και τις Οργανώσεις αλλά και όλες τις Ενορίες – Κοινότητες, και εύχομαι ο πανάγαθος Θεός να ανταποδίδει πολλαπλάσια, σε όλους και στις οικογένειές τους».

Επισημαίνεται ότι σύντομα θα δημοσιευθεί, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, αναλυτικός κατάλογος με τους Δωρητές του εράνου και με τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που προσεφέρθησαν.

 

 

 

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο