Βατικανό: Εμπλοκή σε Ειρηνευτική Αποστολή για τον τερματισμό του Πολέμου στην Ουκρανία


Την εμπλοκή του Βατικανού σε Ειρηνευτική Αποστολή με σκοπό τον τερματισμό του Πολέμου στην Ουκρανία γνωστοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος χωρίς ωστόσο να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

«Είμαι πρόθυμος να κάνω ό,τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει μια αποστολή που βρίσκεται τώρα σε πορεία αλλά αυτή η αποστολή δεν είναι ακόμη δημόσια. Όταν γίνει δημόσια θα την αποκαλύψω», ανέφερε ο Πάπας μιλώντας σε Δημοσιογράφους στο Αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στο Βατικανό μετά από μια τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουγγαρία. «Νομίζω ότι η Ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα με το να ανοίγεις διαύλους. Δεν μπορείς ποτέ να επιτύχεις Ειρήνη Μέσω Αποκλεισμών. Αυτό δεν είναι εύκολο», τόνισε.

Ο Ποντίφικας πρόσθεσε ότι συνομίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και με τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα, Εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βουδαπέστη. «Σε αυτές τις συναντήσεις μιλήσαμε για όλα αυτά τα πράγματα. Όλοι ενδιαφέρονται για τον δρόμο προς την Ειρήνη», σημείωσε.

Από την Έναρξη της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία πριν από 14 Μήνες, ο Φραγκίσκος απευθύνει σχεδόν κάθε Εβδομάδα Έκκληση για Ειρήνη και έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία να ενεργήσει ως ένας μεσολαβητής μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, χωρίς ωστόσο η προσφορά του να έχει οδηγήσει σε κάποια σημαντική πρόοδο.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πάπα στο Βατικανό και ανέφερε ότι συζήτησε με τον Ποντίφικα μια «Φόρμουλα Ειρήνης» που πρότεινε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσκάλεσε επίσης τον Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ουκρανική Πρωτεύουσα.

Ο 86χρονος Πάπας έχει Δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει να επισκεφθεί το Κίεβο αλλά και τη Μόσχα σε μια Ειρηνευτική Αποστολή.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο