“Βάλε τις δυνάμεις σου στο διάβασμα” (vid)


“ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Καλό διάβασμα, στα παιδιά που ετοιμάζονται για εξετάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τι να πεις στους νέους σήμερα, που τους έχουμε μαράνει τόσο τα φτερά. Όλα να πάνε καλά! Όσο γίνεται, ηρεμία στο σπίτι.

Χωρίς μεγάλη πίεση και ένταση απ’ τους γονείς. Κλειστό στόμα, αν είναι να πούμε κάτι που φέρνει καυγά. Όλοι είμαστε κουρασμένοι ψυχικά και απογοητευμένοι από όσα ζούμε εδώ και μήνες φέτος. Απ’ την άλλη, εσύ είσαι νέος!

Άρα, ωραίος, ωραία! Δυνατός, δυνατή! Δεν το βάζεις κάτω εύκολα. Μέσα σου βράζει η ζωή η ίδια, θες να βρεις μια χαραμάδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του κόσμου μας. Ελπίζεις! Παλεύεις!

Κάνεις την αντίστασή σου, την επανάστασή σου! Μην τα παρατάς! Ξέρω, είσαι πολύ ευαίσθητο πλάσμα. Σκέφτεσαι τη χαλάρωση, τον ύπνο, την ξεκούραση, την αγάπη, τον έρωτα, τα αθλήματα, τις βόλτες, τον ήλιο και τη θάλασσα. Τις διακοπές και το ξενύχτι κάτω απ’ το φεγγάρι. Είσαι αλλού! Ο νους σου φεύγει.

Μα πρέπει για λίγο καιρό ακόμα να μπεις στο καλούπι του διαβάσματος. Ο κόσμος μας είναι αυτός που είναι. Αρκετά τρελός. Δεν ευνοεί ποιητές, ευαίσθητους και οράματα. Όλα μετριούνται με χρήματα, αριθμούς, κατανάλωση, εκμετάλλευση.

Και πολύ ψέμα, ρε παιδί. Και πολύ υποκρισία. Με το τσουβάλι αυτά τα δυο. Παντού. Σε όλους τους χώρους. Και εγώ, που τώρα σου μιλάω κάπως χύμα, άνετα κι ωραία, μπήκα πρώτα σ’ αυτό το κλίμα, του καλουπιού. Και μέσα απ’ το καλούπι περνώντας, ήρθε μετά η ώρα που το ‘σπασα όπου με έπνιγε, και εκτοξεύτηκα σε πιο ανοιχτούς ορίζοντες. Μα στην αρχή, αυτό το δρόμο όλοι κάπως βαδίζουμε. Τα εξηγώ καλύτερα στο βιντεάκι αυτό.

Άκου το. Ο Χριστός να σε συντροφεύει και να σε γεμίζει με σοφία και Φως. Εύχομαι να πας πολύ καλά! Και κυρίως, να είσαι καλά μέσα σου!! Με ηρεμία, αγάπη, γαλήνη, και ψυχραιμία. Ο κόσμος του αύριο, είναι δικός σου!!! Σε ζηλεύω σ’ αυτό το σημείο!!! Ετοιμάσου”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο