Β΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τις προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου 1821


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πρόεδρος της Οποίας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, διοργανώνει τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους, που θα αφορά προσωπικότητες της Επαναστατικής Περιόδου του 1821. Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στην γενικότερη προετοιμασία ενόψει της μεγάλης επετείου των 200 ετών από Επανάσταση και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Η Πρόσκληση της Ελλαδικής Εκκλησίας απευθύνεται στους Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας έως έξι λεπτών, που θα αφορά προσωπικότητες εκείνης της εποχής, όπως ο Εθνομάρτυς Ρωγών Ιωσήφ, ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Δόμνα Βισβίζη και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές μπορούν να υποβάλουν τις Εργασίες τους έως τις 17/1/2020, ενώ οι Διακριθέντες του Διαγωνισμού θα λάβουν Διακρίσεις Επαίνου και θα συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτική Εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 7272268, 6983772240 και στην ηλεκτρονική δ/νση politistikitautotita@yahoo.gr

Ο Διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις κατά Τόπους Δ/νσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο