Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ιστορική λύση στο Συνταξιοδοτικό


Με μία ιστορική ψηφοφορία η Αρχιεπισκοπική Επιτροπή Παροχών εξασφάλισε σήμερα το μέλλον του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς και με την πατρική και αποφασιστική στήριξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η Επιτροπή αποδέχθηκε δια ψηφοφορίας τις τροποποιήσεις στο σχέδιο του Προγράμματος Συνταξιοδότησης, οι οποίες αποβλέπουν αφενός στη βελτίωση της χρηματοδότησης του σχεδίου και αφετέρου στην προστασία των κεκτημένων.

Οι αλλαγές ενσωματώνουν στο σχέδιο τη νέα μέθοδο χρηματοδότησης που εφαρμόζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2021 και αποβλέπουν στην εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας του σχεδίου και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών του και των Ενοριών που συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Το σχέδιο έχει πλέον οριστικοποιηθεί και η διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, θα συνεχιστεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Ο π. James Greanias, Πρόεδρος της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής Παροχών, ευχαρίστησε όλα τα Μέλη της Επιτροπής και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης για τη δημιουργική συμβολή τους. “Τις τελευταίες Εβδομάδες συναντηθήκαμε με τους Συνδέσμους όλων των Ιερών Μητροπόλεων και αφουγκραστήκαμε τον πόνο, αλλά και την αγωνία τους. Κατανοούμε τις σκέψεις των αδελφών μας και εργαστήκαμε σκληρά, προκειμένου να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την προνοητικότητά του, καθώς ήταν εκείνος που από την πρώτη μέρα της εκλογής και ενθρόνισής του μας υπέδειξε να θέσουμε το ζήτημα αυτό στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του. Σήμερα, κυριολεκτικά γράφουμε ιστορία και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε στο διηνεκές την περίθαλψη των κληρικών μας και των λαϊκών υπαλλήλων μας”.

Μιλώντας στο τέλος της Συνεδριάσεως της Επιτροπής Παροχών, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: “Χάρη στην ειλικρινή αφοσίωση και αγάπη της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής Παροχών, πετύχαμε σήμερα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο. Για πρώτη φορά, η Αρχιεπισκοπική Επιτροπή Παροχών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή εργάζονται από κοινού μέσα σ’ ένα πνεύμα ειλικρίνειας, αμοιβαίου σεβασμού και κυρίως διαφάνειας, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η παρούσα κρίση. Είχαμε αρκετό και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι τίποτα καλό δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια και σκληρό αγώνα. Τόσο τα μέλη της Αρχιεπισκοπικής Επιτροπής Παροχών όσο και οι Εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι άξιοι κάθε επαίνου και θέλω όλα τα μέρη που συμμετέχουν στο σχέδιο να γνωρίζουν ότι η οικονομική ασφάλεια των κληρικών μας και των λαϊκών υπαλλήλων μας δεν πρόκειται να τεθεί ξανά υπό αμφισβήτηση”.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο