Από την ομιλία του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου πατρός Ιωάννου Χρυσαυγή στον Καναδά για τον Πατριάρχη των Αγίων (VIDEO)


Ο Ιερολογιώτατος Δρ. π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέχων Θεολόγος και Συγγραφέας, επισκέφθηκε την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά μεταξύ της 22ης και 24ης Νοεμβρίου 2019.
Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτηρίου, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης πραγματοποίησε πνευματική ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο, με τίτλο: “Ο Πατριάρχης των Αγίων: Σύγχρονοι Ορθόδοξοι Γέροντες που αναγνωρίστηκαν ως Άγιοι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο”.
Με την Χορηγία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Καναδά, η ομιλία συγκέντρωσε εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη Περιοχή του Τορόντο.
Ο π. Ιωάννης μίλησε με ευφράδεια και μεγάλη ευλάβεια για τις Ιερές και γεμάτες χάρη ζωές των σύγχρονων Γερόντων που έχουν εισέλθει, ή σύντομα θα εισέλθουν στον Επίσημο Κατάλογο των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι πιστοί, που πραγματικά συγκινήθηκαν από τους Λόγους του Ιερολογιωτάτου πατρός Ιωάννου, άκουσαν προσεκτικά την ωριαία ομιλία, η οποία προβλήθηκε σε Ζωντανή Μετάδοση για τους θεατές στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο.
Μετά την ομιλία, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες καφέ και αναψυκτικά.

Το επόμενο πρωί ο Δρ. Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής έκανε Κήρυγμα στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ΙΓ΄ Κυριακής του Λουκά, Του Πλούσιου Νέου. Κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή, ο π. Ιωάννης επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μπόλτον. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή και οι Άρχοντες του Καναδά ευχαριστούν θερμά τον π. Ιωάννη Χρυσαυγή για την επίσκεψη του στο Τορόντο κατά την Περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, και επίσης συγχαίρουν τον π. Φανούριο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, την Πρόεδρο της Κοινότητος του Αγίου Νικολάου κα. Α. Σωτηροπούλου, μαζί με όλους Αιδ. Πατέρες συμπεριλαμβανομένων του Πανοσιολογιωτάτου π. Αλεξάνδρου Σαλμά Διευθυντή της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και του πατρός Παναγιώτου Αυγερόπουλου Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών που στήριξαν και κατέστησαν την ομιλία τόσο επιτυχή.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Σωτήριος, ο οποίος αυτό το διάστημα είναι Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, για τις Συνεδριάσεις της Συνόδου και για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου (30 Νοεμβρίου). Ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την Εκδήλωση, καθώς και τις προσπάθειες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Αρχόντων του Καναδά, για την προώθηση του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θρησκευτικής Ελευθερίας για όλους.

Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά 

Views: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο