Από την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου στο Βατικανό όπου συναντήθηκαν οι Θρησκευτικοί Ηγέτες για το Περιβάλλον


Κοινή έκκληση για το περιβάλλον, με τίτλο “Faith and Science: Towards COP26”, υπέγραψε στο Βατικανό ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και άλλους Θρησκευτικούς Ηγέτες.

Οι Θρησκευτικοί Ηγέτες έκαναν στη συνέχεια σύντομες παρεμβάσεις μαζί με Εκπροσώπους της Νεολαίας και του Πολιτικού, Διπλωματικού και Ακαδημαϊκού χώρου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης και Πάπας Φραγκίσκος είχαν ακολούθως κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου συζήτησαν με εγκαρδιότητα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στη συνάντηση “Science and Ethics for Happiness Project” σχετικά με την φτώχεια στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού, με την Επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή κ. Jeffrey Sachs, ενώ αργότερα, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, με την συμμετοχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών Προσκεκλημένων.

 

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα στην Αίθουσα Clementine του Βατικανού, με θέμα τον ρόλο της Θρησκείας στην Παιδεία.

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης και ο Πάπας απηύθυναν χαιρετισμό όπως και οι Εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων που είχαν προσκληθεί, μαζί με την Αρμόδια Εκπρόσωπο της UNESCO.

Το βράδυ ο Παναγιώτατος παρακάθισε στο Δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εξοχ. κ. Lütfullah Göktaş, Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Βατικανό.

 

 

 

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο