Απονομή Επαίνων στους Διακριθέντες του Διαγωνισμού «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022»


Στις 24-26 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο των είκοσι τεσσάρων (24) Διακριθέντων/εισών Μαθητών/τριών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας – Πόντου: 1922-2022».

Ο Διαγωνισμός Διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 Ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των Μαθητών/τριών στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεόκλητου Μέντη, του Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί Πανοσιολογιωτάτου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου και Εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 οι Διακριθέντες μετά των Συνοδών Εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοχάρης Βαρνάβας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και προσέφερε Αναμνηστικά Δώρα.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ Τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες, οι οποίες είτε Γεννήθηκαν και ανατράφηκαν είτε ανέπτυξαν σημαντική Δράση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο: Μέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας κ. Ευθύμιος, Επίσκοπος Ζήλων (Άγιος και εθνοϊερομάρτυρας, 1921), Φιλιώ Χαϊδεμένου και Νικόλαος Καπετανίδης (Ήρωας του Πόντου, 1921).

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε Μαθητές/τριες των Σχολείων:

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε Μαθητές/τριες των Σχολείων:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες Μαθητές/ριες στον Διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις Διακριθέντες/είσες, τους Εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους Γονείς των παιδιών. Ευχαριστεί, επίσης, για τη Συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την άψογη συνεργασία στη Διοργάνωση του Διαγωνισμού», καταλήγει η σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο