Απαράδεκτη παρέμβαση του Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα στα Εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος


Επιστολή του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββα προς τον Μητροπολίτη Πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο ήλθε στο φως της Δημοσιότητος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας στην Επιστολή του αναφέρεται σε «πληροφορίες» που φθάνουν σε αυτόν από την Ελλάδα και αφορούν στο κλείσιμο των Ιερών Ναών, την παρεμπόδιση προσέλευσης στην Θεία Ευχαριστία και τις Ποινικές Διώξεις σε Μητροπολίτες και Κληρικούς.

Με «πόνο», λοιπόν, ο Πολωνίας Σάββας κραυγάζει: „Ελλάς, που έστιν η πιστότης σου προς την Ορθοδοξίαν και προς την πλουσίαν παράδοσιν των Αγίων Πατέρων;“

Ο Μητροπολίτης κ. Σάββας δεν παραλείπει να συγχαρεί τον Πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την στάση του στα παραπάνω θέματα, την οποία εκλαμβάνει «μετά σεβασμού» και τον ευχαριστεί για την πιστότητα του προς τους Αγίους Πατέρες.

Ο Πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος έχει τόση σχέση με τους Πατέρες της Εκκλησίας όση ο Πολωνίας Σάββας με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία δεν Αναγνωρίζει και θεωρεί τον Προκαθήμενό της Κιέβου κ. Επιφάνιο ως «λαϊκό».

Ο Πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος είναι σταθερά η έκφραση της μισαλλοδοξίας και του διχασμού, γι’ αυτό σε πρόσφατο «κήρυγμά του» θεώρησε σωστό να μας τονίσει ότι «ἡ Ἡγεσία τῆς Εκκλησίας ἐπρόδωσε τήν ἀποστολήν της! Ναί, θά τό ἐπαναλάβω:

Ἡ Ὀρθοδοξία στήν Ἑλλάδα μας προδόθηκε ἀπό τήν Ἐκκλησιαστική της Διοίκηση, δηλαδή ἀπό ἐμέ καί τούς ἄλλους Ἀρχιερεῖς, πού συγκροτοῦν τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».

Αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις θεωρεί ο Πολωνίας Σάββας ως «πιστότητα» του Πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου στους Αγίους Πατέρες;

Προσωπικώς θεωρούμε ότι ο Πρώην Καλαβρύτων είναι ένας συστηματικός προδότης του ουσιαστικού Μηνύματος της Εκκλησίας στον Σύγχρονο κόσμο. Αυτά που μας λέει είναι η παραφθορά του Ευαγγελικού μηνύματος.

Αλλά ο Μητροπολίτης Πολωνίας κ. Σάββας επαινεί τον Πρώην Καλαβρύτων ο οποίος διαλαλεί απ’ Αμβωνος ότι η Ορθοδοξία στην Ελλάδα προδόθηκε από την Εκκλησιαστική της Ηγεσία, δηλαδή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο.

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η στάση του προκαθημένου της Εκκλησίας της Πολωνίας να συγχαίρει τον πρ. Καλαβρύτων που λέει αυτά τα πράγματα, την ώρα που η Εκκλησία της Ελλάδος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αγωνίζεται να δώσει την μαρτυρία της στον κόσμο, με πνεύμα συνεργασίας, συναντίληψης και όχι πόλωσης και διχασμού.

Έφθασαν στην Πολωνία τα … κατορθώματα του πρ. Καλαβρύτων, δηλαδή ο αφορισμός που επέβαλε ο ίδιος μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αιγίου, στον πρωθυπουργό της χώρας και σε στελέχη της κυβέρνησης, με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας; Θα τολμούσε ο άγιος Πολωνίας να κάνει κάτι ανάλογο στη χώρα του;
Μόνο θλίψη προκαλεί η παρέμβαση του Πολωνίας Σάββα. Κανονικά πρέπει να ανακαλέσει την προσβολή στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει, επιτέλους, να βάλει τον … πρώην Καλαβρύτων στην θέση του, αποδοκιμάζοντάς τον παντί τρόπω.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο