Ανοικτό το Άγιον Όρος για τους Προσκυνητές

Ανοικτό το Άγιον Όρος για τους Προσκυνητές

Έτοιμο να υποδεχτεί εκ νέου Προσκυνητές είναι από σήμερα το Άγιον Όρος με ανώτατο όριο δεκαπέντε άτομα ανά Ιερά Μονή, πέντε ανά Κυριακό έκαστης Κοινοβιακής Σκήτης, δύο ανά Κυριακό Ιδιορρύθμου Σκήτης και ένα ανά Ιερό Κελί, Καλύβη ή Ησυχαστήριο, όπως αναφέρει με Απόφαση της η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Βάσει της Εγκυκλίου Απαγορεύεται αυστηρώς η μετακίνηση των Προσκυνητών μεταξύ των Ιερών Μονών. Την Εγκύκλιο υπογράφουν οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και απευθύνεται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των εξαρτημάτων αυτών.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες Μονές και τα Ησυχαστήρια της Χώρας μας τα μέτρα που ισχύουν είναι αυτά που Ανακοινώθηκαν κατά την τελευταία Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και έχουν ισχύ μέχρι τις 5 Ιουνίου 2020.

«Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα απαγορεύονται οι οργανωμένες ομαδικές Προσκυνηματικές επισκέψεις. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου Λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα πενήντα (50) άτομα», αναφέρεται στα μέτρα.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο