Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία


Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία έστειλε Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Συρία, για να στηρίξει τους πληγέντες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς στις 6 Φεβρουαρίου του 2023. Τα δέματα αγάπης μεταφέρθηκαν αεροπορικώς μέσω της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Οτοπένι της κομητείας Ίλφοβ με προορισμό τη Βηρυτό.

Τα πακέτα αγάπης περιέχουν πιεσόμετρα, συσκευές μέτρησης ζαχάρου, γάλα σε σκόνη, κουτάκια μετρόφιμα, στρώματα και άλλα απαραίτητα. Η αξία της μεταφοράς ανέρχεται σε 260.000 λέι.

Ο π. Ciprian Ioniță, Σύμβουλος του κοινωνικού-φιλανθρωπικού τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, συνόδευσε τη μεταφορά στη Συρία και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Λιβανικού Ερυθρού Σταυρού.

«Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία «Η χαρά του να προσφέρεις». Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η Ιερά Σύνοδος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενέκρινε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Ήρθαμε σε επαφή με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας που μας ζήτησαν ορισμένα προϊόντα που χρειάζονταν», είπε ο π. Ciprian Ioniță.

Views: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο