Αναστέλλονται οι Ακολουθίες στους Ναούς σε Συρία και Λίβανο


Την Αναστολή όλων των Ιερών Ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς μέχρι νεωτέρας αποφάσισαν από κοινού οι Χριστιανικές Εκκλησίες στην Συρία και στον Λίβανο, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που έλαβαν οι Τοπικές Αρχές για την πρόληψη της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19.

Στην Κοινή Ανακοίνωση που εκδόθηκε και υπογράφεται από τους Προκαθημένους των Εκκλησιών, γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, και για την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με τις επίσημες οδηγίες υγιεινής, τέλεση Κηδειών αποκλειστικά στους Ναούς των Κοιμητηρίων, καθώς και για εντατικοποίηση των προσευχών των πιστών.

Αναλυτικά, η Ανακοίνωση αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙANIΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, και τα νέα μέτρα που έλαβαν οι τοπικές κυβερνήσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης αυτής της επιδημίας, προσευχόμαστε στον Θεό για το έλεος Του και να καθοδηγήσει όλους στην λογική και στις κατάλληλες ενέργειες, ενισχύοντας όλες τις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης που φροντίζουν και θεραπεύουν όλους τους μολυσμένους ανθρώπους στον κόσμο. Επίσης, καλούμε τα παιδιά μας να συμμορφωθούν προς τα ακόλουθα:

1- Υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης με τις επίσημες οδηγίες υγιεινής.

2- Αναστολή όλων των ακολουθιών, συμπεριλαμβανομένων των Λειτουργιών, σε όλες τις εκκλησίες από τη σημερινή ημερομηνία μέχρι νεωτέρας.

3 – Όλες οι κηδείες πρέπει να τελούνται αποκλειστικά στους ναούς των κοιμητηρίων (αν υπάρχει) παρουσία του ιερέα και της οικογένειας του εκλιπόντος, χωρίς να δέχονται συλλυπητήρια.

4- Όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες αναστέλλονται, όπως εκδρομές, τελετές, γιορτές, εκθέσεις, διαγωνισμοί και άλλα.

5- Αποφυγή κάθε είδους μαζικών συγκεντρώσεων και δέσμευση παραμονής στο σπίτι, προκειμένου να αποτραπεί η απειλή της επιδημίας, και παράλληλα οι πιστοί να εντείνουν τις προσευχές τους για την ασφάλεια των ιδίων και των οικογενειών τους.

Και πάλι, επαναλαμβάνουμε την εκκλησή μας για την δική σας προστασία και για την ειρήνη στον κόσμο.

21 Μαρτίου, 2020

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο