Ανανεώθηκε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΣΟ


Ανανεώθηκε για την προσεχή τριετία, η θητεία του ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βάσει της υπ΄ αριθμό 465/2022 απόφασης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου.

Η νέα θητεία εκκίνησε από την 06η.02ου.2022 έως και θα λήξει την 05η.02ου.2025.

Την απόφαση του Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, γνωστοποίησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος την Πέμπτη 03.02.2022 κατά την συνεδρίαση αυτού στην αίθουσα συσκέψεως της Αποστολικής Διακονίας στο Συνοδικό Μέγαρο. Η Σύνθεση του νέου ΔΣ του ΚΕΣΟ έχει ως εξής:

Πρόεδρος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

Αναπληρωτής Πρόεδρος και Νόμιμος Εκπρόσωπος ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ο οποίος παράλληλα είναι και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Γενική Γραμματέας παραμένει η κα Μαρία Τάταρη Αρχιτέκτων, που στελεχώνει το ΔΣ του ΚΕΣΟ από το 2013. Με αναπληρώτρια την κα Μάρθα Σαμαρά επικοινωνιολόγο, Διευθύντρια Επικοινωνίας στο γραφείο του βουλευτή και πρώην υπουργού κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Ταμίας ανέλαβε η κα Μερόπη Καλδή Αρχιτέκτων. Πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τρείς θητείες και πρώην Ευρωβουλευτής. Διατέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών. Το 2004 ανέλαβε την προεδρία του Κέντρου Θεμάτων Ισότητας(ΚΕΘΙ) και σήμερα είναι υπάλληλος της Βουλής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Με αναπληρώτρια την επιχειρηματία και στέλεχος της Βιομηχανίας «Μπετόν Πέππας» κα Σοφία Κώνστα -Πέππα.

Υπεύθυνη για Νομικά θέματα, καθώς και τα θέματα Εξωστρέφειας και Προβολής του ΚΕΣΟ ανέλαβε η κα Χρυσούλα Παρασκευά Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. και μέλος της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», με αναπληρωτή τον π. Αθηναγόρα Σουμπουρτζή απόφοιτο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Γραμματέας της “Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών”, καθώς και της “Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων“ της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αρμόδια για θέματα Ισότητας των Φύλων & Οικογενειακών Πολιτικών βάσει του άρθρου 6 παραγράφου (η) του καταστατικού ανέλαβε η κα Έφη Μπέκου –Μπαλντά Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MASTER) στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και πτυχιούχος του ΕΚΠΑ, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του τμήματος «Μαθηματικό».

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία αφού είχε διατελέσει κατά το 2008-2009 μέλος της Επιτροπής Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη για πολιτικές οικογένειας, ισότητας των φύλων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κατά την περίοδο 2000-2004 καθώς και Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του ΥΠ.Ε.ΚΑ.Π. την χρονική περίοδο από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και το 2015.

Επίσης υπήρξε συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά στον Τομέα της Κοινωνικής Ένταξης & Συνοχής (Πρόνοιας), θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και στελεχώνει το ΔΣ του ΚΕΣΟ από το 2016.

Στον π. Χρήστο Βλάχο, κληρικό και Θεολόγο μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα λοιπά μέλη του ΔΣ, του ανατέθηκε η αρμοδιότητα της Εποπτείας του Πιστοποιημένου Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ, δεδομένου ότι είναι παρών σε όλες τις δραστηριότητες και διανομές, που υλοποιούνται στο χώρο του Παντοπωλείου του ΚΕΣΟ. Ο π. Χρήστος Βλάχος υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ κατά το διάστημα 2016-2019.

Τέλος ανανεώθηκε εκ νέου η Απόφαση 725/6.2.2013 του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη Γενική Διεύθυνση του ΚΕΣΟ θα συνεχίσει να ασκεί η Δημοσιογράφος Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ κα Μαίρη Πίνη, βάσει των αρμοδιοτήτων αυτης, όπως προβλέπονται από τον Κανονισμό του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Visits: 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο