Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος του 14ου Αιώνα κάτω από την Παναγία των Παρισίων (VIDEO)


Αρχαιολογική ανασκαφή, που διεξήχθη στις αρχές Φεβρουαρίου από το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (Inrap) κατά τη διάρκεια των Εργασιών ανοικοδόμησης στο κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων, έφερε στο φως ένα απροσδόκητο και πολύ σημαντικό εύρημα:

Μια πολύ καλά διατηρημένη σαρκοφάγο από μόλυβδο, η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου την ανακάλυψη «ανθρωπόμορφης σαρκοφάγου σε άριστα διατηρημένο μόλυβδο που πιθανότατα χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, κάτω από το πέρασμα της εγκάρσιας μύτης της Παναγίας των Παρισίων, που είχε καταστραφεί μερικώς από πυρκαγιά του Απριλίου 2019».

«Λόγω των χαρακτηριστικών και της θέσης της σαρκοφάγου, πιθανώς σε αυτήν έχει ταφεί κάποιο σημαντικό πρόσωπο», διευκρινίζει το Υπουργείο.

Η επιχείρηση έφερε επίσης στο φως, «την ύπαρξη ενός λάκκου στον οποίο ήταν θαμμένα πολύχρωμα γλυπτά στοιχεία που αναγνωρίστηκε ότι ανήκαν στο αρχικό τέμπλο της Παναγίας των Παρισίων, που δημιουργήθηκε γύρω στο 1230 και καταστράφηκε στις αρχές του 18ου αιώνα».

Εκτός από την σαρκοφάγο βρέθηκαν και αρκετοί τάφοι, που όλοι χρονολογούνται περίπου στην ίδια εποχή, έναν αίώνα δηλαδή μετά την αρχική κατασκευή του Ναού.

Views: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο